Spionprogrammet som avslöjar allt du gör

MIN EKONOMI

Nu är det slut med snusksurfandet på arbetstid. Spector heter det nya spionprogrammet som avslöjar allt du gör på din dator.

Spector tar regelbundet ögonblicksbilder av vad som visas på skärmen i den dator som programmet är installerat på. Den lagrar också information om alla websidor som du besöker, alla program som används och all in- och utgående epost, skriver norska Digitoday.

Allt som händer på datorn håller Spector koll på.

Programmet är till för att övervaka datoranvändning och företaget bakom, SpectorSoft Corporation, marknadsför Spector med att det kan användas för att exempelvis avslöja en otrogen partner.

Bolaget säljer också eBlast, ett program som gör att du kan få all information om vad som sker på datorn därhemma skickad till PCn på jobbet.

- Om en anställd eller ett barn vet att allt han eller hon gör regsitreras är det mer sannolikt att de kommer undvika opassande aktiviteter, säger marknadschefen Doug Fowler.

- Programmet är inte till för att invadera folks privatsfär utan för att uppmuntra till ett ansvarsfullt bruk av datorn.

ekonomi24.se

ARTIKELN HANDLAR OM