”Inget uppsving i ekonomin under 2002”

Pessimistisk Bill Gates talade vid World Economic Forum i New York

MIN EKONOMI

Microsofts grundare Bill Gates tror inte på något uppsving för världsekonomin under 2002 och varnar för överdrivna förväntningar på vissa teknikbolag.

Själv öppnade han plånboken och skänkte 50 miljoner dollar för att bekämpa hiv i världen.

Foto: AP
pessimist Bill Gates tror inte på någon snar vändning i världsekonomin. Det framkom när Microsoft-grundaren framträdde vid World Economic Forum som pågår i New York, USA:

– Jag tror inte på någon stor uppgång det närmaste året, sa Bill Gates i samband med World Economic Forum i New York och pekade på att det fanns få tecken på tillväxt i den amerikanska eller japanska ekonomin. Det skriver nyhetsbyrån AP.

Även teknologibolagen får räkna med ett tufft år, enligt Gates.

– Dysterheten kommer att bestå och jag tror att det är sunt för det tvingar bolagen att följa traditionella ekonomiska principer, konstaterade Bill Gates och tillade att nedgången fått placerarna att nyktra till.

Men han varnar för att en del investerare fortfarande är alltför optimistiska vad gäller vissa teknikbolag.

Tillsammans med sångaren i rockgruppen U2 ville Bill Gates också slå ett slag för de fattiga i tredje världen. Han statuerade själv gott exempel genom att sjänka 50 miljoner dollar ur Melinda & Bill Gates Foundation för att förhindra spridningen av hiv.

ekonomi24.se