Jämför din lön

Här är genomsnitts- lönerna för 156 yrken

MIN EKONOMI

Får du rätt lön för ditt arbete?

Om inte så krävs tuffa förhandlingar.

- Löneerbjudandet var för lågt och jag krävde mer - då höjdes lönen med 1 000 kronor, säger Jenny Berg, 28, nu projektanställd på länsstyrelsen i Karlstad.

livräddare Den genomsnittliga månadslönen för brandmän är 18 600 för kvinnor och 19 500 för män.

Kontorister, sekreterare och växeltelefonister har svårast att få upp sina löner. Men det är inte omöjligt, varken för dem eller andra.

Jenny Berg tillhör den skara som lyckats få upp sin lön genom att förhandla. Hon blev erbjuden 16 000 kronor i månaden för projektanställningen. Hennes fack, Jusek, ansåg att 19 000 kronor var ett minimum. Jenny Berg krävde därför högre lön av sin arbetsgivare.

1 000 kronor extra

Länsstyrelsen mötte hennes krav och gav henne 1 000 kronor extra i månaden.

- Det kändes som att jag blev mer medveten om mitt värde och att jag har lite makt i alla fall. Det är långt ifrån alla som får 19 000 även om facket rekommenderar det. Men det är bra att det finns normer så att man har något att luta sig mot, säger hon.

Lars-Bonny Ramstedt förhandlingschef på Svenska industritjänstemannaförbundet, Sif, tycker att arbetstagarna måste vara tuffa.

Kräv specifika skäl

- Har man en tusenlapp för lite måste arbetsgivaren förklara varför. Då får man inte godta svepande formuleringar. Skälen måste vara specificerade, säger han.

Godtagbara skäl för att inte höja lönen kan, enligt honom, vara att den anställde inte klarar eller inte sköter jobbet.

- Det finns ingen anledning att vara rädd för att kräva högre lön. Även ett nej kan vara positivt, säger Lars-Bonny Ramstedt.

Han menar att arbetsgivaren i så fall måste ge den anställde kompetenshöjande utbildning så att hon eller han klarar sitt jobb bättre. Och i förlängningen förtjäna högre lön.

Män har högre lön

Män har högre medellöner än kvinnor i så gott som alla yrkesgrupper, visar SCB:s statistik här intill.

- Kvinnor är ofta alldeles för återhållsamma med att föra fram sin egen kompetens. De hamnar i underläge. Här har arbetsgivaren ett kolossalt ansvar, säger Lars-Bonny Ramstedt.

Projekt- och visstidsanställda sitter i en sämre sits än fast anställda. Löneavtalen skrivs ofta för hela perioden och det finns sällan utrymme för förhandling. Den måste ske innan kontraktet skrivs på.

5 vägar till en högre lön

Johan Bergqvist