171 sparkas efter ny telekom-konkurs

PCB i Norrköping varslar samtliga anställda om uppsägning

MIN EKONOMI

NORRKÖPING

Telekomföretaget Norrköping Printed Circuit Board (PCB), en av landets största tillverkare av mönsterkort till mobiltelefoner, lämnade på onsdagen in en konkursansökan och varslade samtidigt samtliga anställda om uppsägning, rapporterar SVT:s regionala nyhetsprogram Östnytt.

Enligt PCB:s vd, Billy Edqvist, var det en dyster dag för företaget, som köptes av företagsledningen för drygt ett år sedan då den tidigare ägaren, Via Systems, planerade att lägga ned verksamheten. Företaget grundades ursprunglingen 1974, som en enhet inom telekomjätten Ericsson.

- Det är yttre omständigheter som minskad orderingång och dystra telekomprognoser som gjort att vi inte kan hålla ut längre, säger Edqvist till TT.

Konkursförvaltaren Rune Brännström tror på möjligheten till en rekonstruktion av bolaget med nya ägare.

- Uppenbarligen finns det ett behov av de produkter bolaget tillverkar. Detta gör att jag har goda förhoppningar om en rekonstruktion. Men hur många av de som varslats i dag som skulle återanställas vill jag inte spekulera i, säger Brännström till TT.

Jakten på nya ägare kommer att pågå de närmaste månaderna.

- Senast i mitten av oktober bedömer jag att det kommer att stå klart om det går att komma fram till en rekonstruktion, tillägger Brännström.

TT