Icons styrelseordförande svårt knivskuren

Knivmannens motiv – han avskyr folk med makt och pengar

MIN EKONOMI

It-företaget Icon Medialabs holländske styrelseordförande Roel Pieper, 47, knivhöggs svårt efter ett bråk om direktörslöner och bonusar.

Det skriver den brittiska tidningen Daily Telegraph.

Roel Pieper och hans hustru Ricka attackerades på lördagen utanför sin bostad i Aerdenhout i Nederländerna av en knivbeväpnad man.

Knivmannen uttryckte sin avsky för folk med pengar och makt, innan han knivhögg paret upprepade gånger.

Roel Pieper skadades svårt, men har nu fått lämna sjukhuset. Hans hustru vårdas dock fortfarande på sjukhus. Hennes tillstånd uppges vara allvarligt men stabilt.

Den senaste tiden har en allt mer intensiv debatt om direktörslöner och bonusar rasat i Nederländerna. Debatten har intensifierats i takt med att landets ekonomi försvagats.

Kontor i Stockholm

Icon Medialab grundades av svensken Johan Stael von Holstein 1996, och blev snabbt ett av de snabbast växande internetkonsultföretagen.

Holstein lämnade bolagets styrelse i december 2000. Roel Pieper är styrelseordförande sedan 2002.

– Han började på Icon ett och ett halvt år efter att jag slutade, så jag har aldrig träffat vare sig honom eller hans fru, men det är bara att beklaga det som hänt. Det är helt fruktansvärt, säger Johan Stael von Holstein, 40.

I december 2001 köpte Icon Medialab det holländska företaget Lost Boys, och huvudkontoret flyttades till Amsterdam.

Efter de senaste årens snabba och kraftiga ras på it-aktier har det svenska inflytandet i bolaget minskat i takt med att bolaget krympt. Bolaget har emellertid kvar verksamhet i Sverige.

Tidigare artiklar

Fredrik Rundkvist