Disney säger nej till storaffär

Avvisar bud från kabeljätten Comcast

MIN EKONOMI

Som väntat avvisar styrelsen i mediejätten Walt Disney det fientliga budet från kabel-tv-operatören Comcast.

Styrelsen anser att budet är för lågt och ställer sig helt bakom vd Michael Eisner och hans strategi för bolaget.

Styrelsen i Disney är beredd att noggrant överväga varje ''legitimt förslag'' som skapar värden för aktieägarna, skriver den i pressmeddelande.

Comcast å sin sida att anser att dess förslag om ett samgående är både ''övertygande'' och ''sunt'' för aktieägarna i de bägge bolagen.

Michael Eisner har förklarat att Disney klarar sig utmärkt på egen hand.

''Styrelsen har förtroende för Disneys affärsmässiga, finansiella och kreativa inriktning under Michael Eisners och hans koncernlednings ledarskap'', skriver styrelsen i pressmeddelandet.

Bjöd 54 miljarder

Comcast lade förra veckan ett överraskande bud på Disney. Enligt Comcasts vd Brian Roberts riktades budet till styrelsen sedan Eisner sagt nej till att diskutera ett samgående.

Budet, som består av aktier, var från början värt drygt 54 miljarder dollar men har sedan dess sjunkit till strax under 48 miljarder dollar.

Enligt analytiker har Comcast ingen brådska utan kan avvakta tills dess aktie har återhämtat sig. Skulle det inte dyka upp några andra budgivare kan Disneys aktie samtidigt sjunka i värde och budet framstå som attraktivare.

Koll på kursen

TT