”Ericsson-aktien inte realistiskt värderad”

MIN EKONOMI

Den som har aktier i Ericsson bör spara dem. Det rådet ger Mats Jonnerhag, vd för Börsinsikt i chattet till aftonbladet.se:s läsare.

baloba säger: En undran bara!!! Ericsson har visat en stor vinst men varför går aktiern ner????

   Mats Jonnerhag säger: De officiella förväntningarna överträffades men marknaden hade nog hoppats på ännu mer. Resultat, försäljning, marginal var mycket bra. Motorolas mycket starka rapport härom kvällen drog också upp förväntningarna.

säger: Ar det dags att salja ericsson eller tror du den har mer att ge?/Iskender

   Mats Jonnerhag säger: Nej, jag tror att man ska behålla Ericsson. Åtminstone om man är lite mer långsiktig.

Christer A säger: Man säger att man ska "KÖPA NU" och ena stunden säger man "SÄLJ NU". Kan man inte låta det vara som det är just nu? Jag har ynka 6000 st B aktier i Ericsson.

   Mats Jonnerhag säger: Behåll!

limmarn säger: Vilken telecom-aktie är säkraste investeringen: Ericsson, Nokia elle Telia?

   Mats Jonnerhag säger: Det finns inga säkra aktieinvesteringar, men av Ericsson och Nokia, tycker jag att Ericsson är bäst. Ericsson har gått igenom sina problem, för Nokia har de precis börjat. Telia tror jag också är ett bra köp.

Åland säger: Hur ser du på marknaden inom ett 1 års perspektiv? Lönar det sig att investera nu eller bör man vänta tills efter sommaren då d ju brukar va ganska dött lopp!?

   Mats Jonnerhag säger: Förutsättningarna för en fortsatt uppgång är goda. Den amerikanska ekonomin, dragloket i ett globalt perspektiv, har växlat upp i tempo. I sommar FED höjja räntan, vilket kortsiktigt kan störa marknaden.

Jonas säger: Jag har en del Ericsson aktier. köpte dom väldigt billigt för ett tag sedan. Borde jag inte sälja nu så man gör en hyfsat bra vinst?

   Mats Jonnerhag säger: Visst kortsiktigt kan man tänka sig att värderingen i Ericsson är lite uttänjd och kursen kan rekulera ytterligare någon krona eller två. Om ett till ett och ett halvt år skulle det inte förvåna mig om aktien står i upp emot 40 kronor.

säger: Tycker du att dagens kurs ær realistisk?

   Mats Jonnerhag säger: Den är inte realistisk om man ser till vad Ericsson tjänar nu. Men aktiemarknaden tittar dock framåt cirka ett år i tiden och då är den nog rimlig.

Henrik säger: Vad tror du är taket för värdet på Ericsson?

   Mats Jonnerhag säger: Omöjligt att svara på...

säger: Vilka grundfaktorer är det mest som avgör huruvida Ericsson-aktien går upp eller ner? /Pahram

   Mats Jonnerhag säger: Vilken vinsttillväxt som Ericsson kan visa upp i framtiden och marknadens förväntningar om denna.

mimmo säger: Varför är det så mpnga motsatta råd till oss småsparare?

   Mats Jonnerhag säger: Många kockar (analytiker) sämre soppa (aktieråd).

benno säger: Vilken är den långsiktikt bästa lösningen för en småsparare som i grunden tror på telekomindustrin?

   Mats Jonnerhag säger: Då är mitt råd att köpa en aktiefond med inriktning mot denna branch. Då kan man sprida risken även med ett mindre kapital.