Danskt Song-köp ökar konkurrensen

MIN EKONOMI

Det bud som den danska teleoperatören TDC lade på Song Networks på tisdagen togs emot väl på aktiemarknaden. Nu hårdnar konkurrensen ytterligare på marknaden.

– Det är ett bra bud både för TDC och för Song Networks. Song har ett bra nätverk och är i stort sett skuldfritt. TDC köper ett modernt IP-nät med oändlig kapacitet och 15000 kunder, säger Bengt Mölleryd på finländska Evli Bank.

Om affären går igenom ökar konkurrensen i Norden. Telekomoperatören Song Networks har verksamhet inom datakommunikation och telefoni i Sverige, Finland, Norge och Danmark och kompletterar därmed TDC.

– Det är negativt för Telia Sonera att konkurrenstrycket ökar, men både Telia Sonera och norska Telenor skulle få problem med konkurrensmyndigheterna om de lade bud på Song, säger Mölleryd.

Song Networks styrelse rekommenderar aktieägarna att anta budet från TDC då det anses vara ”skäligt”. Bolagets aktie steg med drygt 46 procent på börsen till strax under 70 kronor på tisdagseftermiddagen. TDC bjuder 70 kronor kontant per aktie alternativt 0,2577 TDC-aktier.

Budet på Song värderas till 4,1 miljarder kronor.

Christina Sjöström/TT