Hoppet är ute för Rover

Kineserna inte intresserade av att ta över bilföretaget

MIN EKONOMI

Den brittiska biltillverkaren MGRover är bortom all räddning.

Kinesiska SAIC har meddelat att samtalen om ett samarbete inte kommer att fortsätta, och därmed väntas regeringen i London inte förlänga nödlånet till MGRover.

Premiärminister Tony Blairs regering lånade i slutet av förra veckan ut 6,5 miljoner pund till Rover, för att så här i valtider slippa omedelbara uppsägningar bland de 6000 anställda vid Longbridge-fabriken i Birmingham.

Men när SAIC (Shanghai Automotive Industry Corp) på fredagen meddelade att man inte tänker gå in och rädda de anrika brittiska bilmärkena genom någon form av allians eller samarbete ser brittiska regeringen ingen poäng i att förlänga lånet, rapporterar bland andra BBC.

Blair har i det läget heller inte mycket val, eftersom statligt stöd till ett dödsdömt företag skulle bryta mot EU:s regler.

Sägs upp i helgen

De 6000 anställda i Birmingham kommer att börja sägas upp i helgen, enligt revisorsfirman Price Waterhouse Coopers.

Exakt hur många av MGRovers anställda som sägs upp i det här läget är inte klart, men eftersom biltillverkningen ligger nere sedan en vecka tillbaka och det inte finns pengar till fortsatta löner torde det handla om en stor majoritet.

TT