Så ska kuppen stoppas

Skattebetalarna beredda på rasistattack vid stämman

MIN EKONOMI

Rasister vill ta kontrollen över Skattebetalarnas förening.

Vid årsstämman i morgon planeras en kupp för att rösta fram en ny invandrarfientlig styrelse.

- Deras planer måste stoppas till varje pris, säger medlemmen Tobias Sjö som nu dragit igång en motkampanj.

Foto: MATTIAS CARLSSON
Två extratåg Tobias Sjö organiserar en motkupp sedan det blivit känt att främlingsfientliga grupper ska försöka ta över Skattebetalarnas årsstämma.

Nationaldemokraterna döljer inte sina planer:

- Vi vill ha en ny styrelse som arbetar för en förändring av hur skattepengarna används. Vi har därför uppmanat våra sympatisörer att bli medlemmar och delta vid årsmötet, säger Vára Suk, partisekreterare.

Även sverigedemokraterna vill se en ny inriktning på Skattebetalarnas förening:

- Från vår sida är det ingen samordnad kupp men vi vet att det är väldigt många sverigedemokrater som gått med i Skattebetalarnas förening den senaste tiden, säger partiordförande Mikael Jansson.

Över 500 nya medlemmar

Skattebetalarnas förening har tillgångar värda 100 miljoner kronor. De invandrarfientliga kan, om de får majoritet i styrelsen, kräva att pengarna används till egna kampanjer.

Alla som blev medlemmar före april har rösträtt. Aftonbladets granskning visar att enbart under de tre sista dagarna i mars fick föreningen 502 nya medlemmar.

Sedan planerna blivit kända har även de gamla medlemmarna mobiliserat sig. För att hjälpa medlemmar att ta sig till Malmö har Tobias Sjö chartrat två tåg.

- När jag hörde talas om vad som var på gång blev jag förbannad helt enkelt, säger han.

Thomas Gustafsson