Nu går vi uppåt

Aftonbladets söndagsupplaga ökade med 29 400 ex

MIN EKONOMI

Aftonbladets söndagsupplaga ökade med 29 400 exemplar under mars, jämfört med samma tid förra året.

-En fantastisk respons av läsarna, säger chefredaktör Anders Gerdin.

Anders Gerdin tackar läsarna.

De nya upplagesiffrorna visar att långt över en halv miljon svenskar väljer att köpa Aftonbladet på söndagar, upplagan ligger nu på 518900 exemplar.

-Speciellt med tanke på att vi redan hade så högra försäljningssiffror att jämföra med är det mycket bra siffror. Vid den här tiden förra året rapporterade vi om Knutby , säger Anders Gerdin.

Hur tolkar du upplageökningen?

-I huvudtidningen har vi på söndagar satsat hårt på att ha mer läsning och fler längre artiklar vilket uppskattas av läsarna.

Extra tjock bilaga

-Vi har även gjort Söndagsbilagan extra tjock. På så sätt kan vi ge den ett mer varierat innehåll än tidigare med artiklar om allt från inredning, mode och mat till engagerande samhällsreportage.

Den genomsnittliga upplagan per utgivningsdag under mars hamnade på 441500 exemplar, vilket även det är en ökning jämfört med förra året. Ett plus på 3200 exemplar.

Överraskningar

Under våren har Aftonbladet lanserat flera nya bilagor. Och fler satsningar är på gång, avslöjar Anders Gerdin.

-Nu står vi inför sommaren och då kommer det naturligtvis att hända en hel del saker. Vad exakt kan vi inte avslöja redan nu. Det får bli en rolig sommaröverraskning för läsarna.

Thomas Gustafsson