"Hellre bättre lön för de anställda än bonus"

Handels reagerar mot vd:ars bonusprogram

MIN EKONOMI

På Handelsanställdas förbund har man reagerat starkt mot höga chefers bonussystem och optioner.

– Vi har reagerat på de summor som vissa roffar åt sig. Jag uppfattar det som att det här problemet ökar för varje år och att fler företag kommer in i de här systemen, säger Tommy Tillgren som är andre vice ordförande i Handelsanställdas förbund.

Många har upprörts över de bonussystem och optioner som kommer vd:ar på stora svenska företag tillgodo. Enligt Tommy Tillgren på Handelsanställdas förbund kommer chefernas bonusprogram och optioner användas som ett argument i avtalsrörelsen.

– Det är ju helt makalöst vad en del människor plockar ut. Det kan ju istället komma alla anställda och kunder tillgodo, säger han.

Det förbundet reagerat mot är inte bonusarna i sig utan de astronomiska summorna det faktiskt handlar om.

– Jag förstår om det är en bonus på tio till tjugo procent om man har förbättrat saker. En bonus kan vara bra om den är mycket begränsad och är en liten morot.

Enligt Tommy Tillgren är Handels i första hand inte intresserat av att deras medlemmar också ska få ta del av bonussystem.

– Vi är inte motståndare till bonusprogram men vi tycker i grunden att man ska lägga pengarna på vettiga löner och anställningsvillkor. En bonus kan ju komma och gå för vanligt folk, även om den verkar bestå för direktörerna.

Kritiserar ekonomiprofessor

Han riktar skarp kritik mot ekonomiprofessorn Clas Bergström som hävdar att bonusar är bra för företagen.

– När han pratar så gör han det enbart utifrån aktieägarnas väl och ve. Han säger inget om personalen eller samhällsansvaret. Vi menar ju att när man pratar om bonusar, så måste man sätta det i ett större perspektiv.

Enligt Tommy Tillgren ger vissa vd:ars superhöga bonus en konstig signal till de anställda.

– De anställda i butiken ska jobba till tusan och få en vanlig timlön. Men en vd klarar inte det på fast lön utan måste ha en bonus på det.

Tommy Tillgren anser att bonussystemen kan ge stora konsekvenser för samhället.

– Folk blir förbannade och kräver högre löner i avtalsrörelsen. Om det blir för stora löneökningar så kan det påverka inflationen och det kan i sin tur hota Sveriges ekonomi.

Susanna Vidlund