Så lever Sveriges 41 149 miljonärer

Enkät: Fyra procent lägger mer än 100 000 kronor på julklapp till partnern

MIN EKONOMI

Var är chansen störst att du stöter på en miljonär en utekväll?

Vart åker de rika helst på sina semestrar - fyra gånger om året?

Och hur många klockor har genomsnittsmiljonären i sin ägo?

Foto: Rolf Andersson/AFtonbladet
Dyra vanor Lyxur som Rolex och Breitling är miljonärernas populäraste leksaker.

Tidningen Conoisseur distribueras till de i Sverige som tjänar en miljon kronor eller mer per år eller har en nettoförmögenhet på fem miljoner kronor.

I det senaste numret har man undersökt miljonärernas levnadsvanor och intressen i en enkät, som har besvarats av cirka 800 personer.

Bollinger

Bland annat avslöjas att tre procent av Sveriges rika lägger 100 000 kronor eller mer på en julklapp till sin partner. Sex procent lägger 50 000 kronor, medan de flesta miljonärspartners får nöja sig med en julklapp för mellan 5 och 10 000 kronor.

När miljonärerna går på krogen knusslas det inte. Favoritskumpan är Bollinger och varje festkväll kostar tusentals kronor. Favorithaken i Stockholm är Riche, Sturehof, Fredsgatan 12 och Café Opera. I Malmö lockar Skeppsbron, Hipp och Plysch de penningstinna medan Sjömagasinet, Park Lane och Lounge är mest poppis i Göteborg.

Fyra semestrar om året

Många miljonärer vet att unna sig även när det kommer till fritiden. Över hälften av de svarande uppger att de åker på utlandssemester fyra gånger per år. Och en tredjedel åker på privata kortresor till företrädesvis New York, Paris eller London - en gång i månaden.

I vinter är det dock resmål som Chamonix, Verbier, Badgastein, Zermatt, St.Moritz, Tignes och Courchevel som står högt på önskelistan.

Förutom resor och mat är även bilar och lyxvaror av största intresse bland miljonärerna.

Lyxklockorna Breitling och Rolex står högst i kurs, och man ska förstås ha många - fyra procent har svarat att de äger tolv klockor eller fler.

Bonusfrågan:

Robert Triches