Han investerar åt Ljungberg

Kändistät ägarlista för finansmannen

Foto: AFTONBLADET BILD OCH VARENNE
Tommy Jacobson hanterar delar av de pengar som Fredrik Ljungberg tjänat under sin fotbollskarriär.
MIN EKONOMI

Här är mannen som investerar pengarna åt Fredrik Ljungberg, Tobias Linderoth och Daniel Andersson.

Tommy Jacobson sitter på delar av landslagsstjärnornas ekonomiska framtid i sitt investmentbolag Varenne.

– Fotboll handlar om att vinna, det gör vårt företagande också, säger Jacobson.

Jacobsons kollega Sune Nilsson var den som kom i kontakt med förre fotbollsspelaren Roger Ljung som numera jobbar som agent.

– Han pratade sedan i sin tur med Patrik Andersson som tog kontakt med sin bror Daniel och sedan har det blivit ringar på vattnet bland fotbollsspelarna, säger Tommy Jacobson som är vd i företaget Varenne.

I dag har hans företag en av landets mest kändistäta ägarlistor där förutom bröderna Andersson också Fredrik Ljungberg, Tobias Linderoth, Daniel Andersson, Kenneth Andersson och Yksel Osmanovski ingår.

Varenne är inte inriktade på någon speciell bransch utan investerar enligt Jacobson i företag som ”ahr en bra affärsidé”.

– Klädföretaget Hope är ett klockrent exempel på hur vi investerar. De är inne på sitt femte år och har starka entreprenörer som brinner för sin idé.

Av fotbollsspelarna är Patrik Andersson den mest aktiva i Varenne.

– Han är här på kontoret ganska ofta och väldigt aktiv i Steve Perryman Travel där vi har ägarintressen.

Att före detta fotbollsspelare intresserar sig för börsen är inget ovanligt och det har en enkel förklaring enligt Jacobson.

– Fotboll handlar om att vinna, det gör vårt företagande också. Vår målsättning är hela tiden att fortsätta växa och bli bättre.