Så drabbar krisen Sverige

I dag berättar vi om människorna som vet vad lågkonjunktur vill säga

MIN EKONOMI

Krisen har nått Sverige.

Den drabbar dig och mig.

I dag berättar vi om Anna som förlorat jobbet och om pensionärsparet som inte lyckas sälja sitt hus.

Gör som de, mejla in och berätta om din sitution, så tecknar vi bilden av krisens Sverige.

I dag kom nya siffror från Arbetsförmedlingen: 3 292 varslade under den första veckan i november.

Oktober blev en nattsvart månad med nära 20 000 varsel. Den högsta siffran sedan krisåret 1992.

Om några månader kommer uppsägningarna och arbetslösheten väntas stiga.

Måste söka socialbidrag

Ensamstående tonårsmamman Anna Andersson har redan blivit av med sitt jobb. Nu måste hon söka socialbidrag, för första gången i livet. I dag berättar hon om sin situation på aftonbladet.se.

Finanskrisen började i USA och har nu nått Europa och Sverige. Bankerna vill inte längre låna ut pengar. Bostadsvisningarna är tomma på folk.

Pensionärsparet, som inte vill skylta med sina namn, får inte huset sålt. Nu sitter de med två bostäder och har inte ens råd att köpa en korv. I dag berättar de på aftonbladet.se.

Företagen vågar inte investera. Krisen stärker lågkonjunkturen som nu blir djupare och kanske längre än vad prognoserna sa för bara ett litet tag sedan.

”Har inte bottnat”

– Vi har inte bottnat än och vi vet inte hur djup krisen blir, säger Annika Creutzer, chefredaktör för Privata Affärer.

– Hjulen snurrar långsammare och kakan som vi i Sverige har att fördela mellan oss riskerar att krympa. Det viktigaste är att få ordning på den egna ekonomin och att gardera sig för risken att bli arbetslös. Det gäller alla. Alla riskerar sitt jobb i en sådan här tid.

Oron känns i magen. Vi vill veta hur krisen drabbar dig. Riskerar du ditt jobb? Håller dina besparingar på att gå förlorade? Sitter du på en bostad som ingen vill köpa? Är du varslad och vill blogga om hur livet påverkas? Gör som Helena, Anna och pensionärsparet, Mejla till aftonbladet.se och berätta. Tillsammans kan vi skapa en bättre bild av hur krisen faktiskt drabbar Sverige.