”Jag vill ha mina pengar i säkra kort”

Foto: AFTONBLADET BILD
Rickard Sjöberg, Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren och Ingvar Oldsberg delar med sig av sina bästa spartips.
MIN EKONOMI

Fastigheter, mat eller fonder.

Det är så kändisarna Aftonbladet pratat med sparar för framtiden.

Här är deras bästa spartips.

Ingvar Oldsberg, programledare

1. Jag har utan någon egentlig anledning investerat i fastigheter. Jag äger Baldersnäs slott bland annat och några fastigheter i Spanien. Det har aldrig varit för att tjäna pengar, men nu har det visat sig att fastigeheter varit väldigt lyckosamma affärer. Jag sparar i fonder också och det har ganska bra faktiskt. Jag har lagt en del i säkra papper och lite mindre i riskfonder.

2. Det är mest när någon myndighet vill ha in uppgifter som jag får uppdatera mig.

3. Man måste komma ihåg att alla inte har råd att spara så mycket och att det är väldigt individuellt. Men mitt tips är att börja i liten skala och har man lite tur kan man ta högre risker längre fram.

Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren, krögare

1. Allt jag har sparat har Skattemyndigheten tagit ifrån mig. Jag sparar i ägandet av min egen krog nu.

2. Varje dag – eftersom jag är på min krog.

3. Man ska bara hålla på med sådant som man kan. Folk håller på med daytrading, men det kan jag inte ett piss om så jag lagar mat istället.

Rickard Sjöberg, programledare

1. Så sent som i går satte jag över en del sparade pengar på ett bankkonto där jag inte kan röra pengarna sex månader med en ränta på 4,5 procent. Annars vet jag knappt vad jag gör med mina sparade pengar.

2. Jag har genomgångar med banken en gång om året, men dagen efter vet jag inte vad vi gått igenom. Jag är varken intresserad eller insatt.

3. Skaffa bra rådgivare och lyssna på deras råd. Jag har fått nog av sömnlösa nätter och vill ha mina pengar i säkra kort.

FAKTA

Tre frågor

1. Hur sparar du för framtiden?

2. Hur aktivt följer du dina placeringar?

3. Har du något spartips?