Nytt bakslag för Apple i patentkriget mot Samsung

Domstol: Ipad är mycket coolare

Foto: AP
Apple har förlorat ännu ett mål mot Samsung - den här gången för att de är för "coola".
MIN EKONOMI

Den bittra patentstriden mellan Samsung och Apple fortsätter.

I dag vann Samsung ytterligare ett mål i en engelsk domstol - för att deras produkter inte är lika "coola" som Apple.

Apple stämde Samsung för att företagets surfplatta Galaxy Tab är för lik deras Ipad. Redan i juli slog en lägre domstol fast att Samsung inte bryter mot Apples patent.

Motiveringen var att surfplattan inte är lika "cool" som Apples Ipad.

Slog fast beslutet

Men Apple gav sig inte utan överklagade. I dag kom nästa domslut - från den brittiska motsvarigheten till den svenska hovrätten.

Till Apples förtret fastslog rätten det tidigare beslutet, rapporterar nyhetsbyrån AP. Och motiveringen är den samma: Samsungs Galaxy är inte lika "cool" som Apples Ipad.

Samsung betraktar domslutet som ett "stöd för Samsungs originalitet". "Det verkar som att du inte behöver vara cool för att vara originell när det kommer till immateriella rättigheter", skriver Samsungs advokat Kim Walker i ett mejl till AP.

Tvingas annonsera

Trots att den brittiska hovrätten slog fast att Ipad är coolare innebär domslutet en stor seger för Samsung. Nu tvingas Apples publicera beslutet på sin webbplats i upp till sex månader. Dessutom måste Apple tillkännage beslutet genom annonser i tidningar som Daily Mail, Financial Times och T3 Magazine, uppger BBC.

– Tillkännagivandet måste komma från hästens mun, sa domaren Robin Jacob, enligt AP.

Beslutet är det senaste i en rad förluster för Apple. Enligt BBC har företaget förlorat rättstvister mot Samsung i Nederländerna, Australien och USA.