Så får du extra pengar till höstlovet

Här är prylarna som säljer bäst - och förslagen på aktiviteter du kan hitta på för pengarna

Foto: Montage
MIN EKONOMI

Höstlovet närmar sig med stormsteg.

Men kraven från barnen att hitta på aktiviteter kan bli en kostsam historia.

Men avsätter du lite tid kan du ha kul – gratis.

Nästa vecka får landets skolbarn ett välbehövligt höstlov. För föräldrar som får krav på sig att hitta på aktiviteter kan lovet dock bli en dyr historia.

Högtryck på köp/säljsajterna

Men det behöver det inte bli. Avsätter du bara lite tid och går igenom förrådet och säljer saker som du inte använder har du möjlighet att fixa höstlovs-aktiviteterna gratis.

Just nu är det nämligen högtryck på köp- och säljsajter som Blocket och Tradera. Folk köper främst prylar och kläder som kan användas inför vintersäsongen, men många passar också på att fynda trädgårdsmöbler och andra sommarbetonade prylar.

Vinterdäck säljer

– Mitt råd är att passa på att se över förråd och garderober när trädgårdsmöblerna åker in och vinterkläder och allvädersstövlar åker fram. Kanske kan det som inte längre används eller har blivit för litet sen sist förvandlas till roliga höstlovsaktiviteter för hela familjen. Vardagliga prylar som barnkläder, böcker och leksaker ger ofta bra betalt för den som säljer hos oss, säger Christina Kilström, marknadschef på Tradera.

På Blocket säljer kanske inte helt överraskande vinterdäck till bilen bra just nu, men även telefoner och vitvaror går snabbt i väg för dem som är i säljartagen.

FAKTA

Säljer snabbast på Blocket just nu:

FAKTA

Det här kan du göra för pengarna

Aftonbladet Min Ekonomi

ARTIKELN HANDLAR OM