Nu kan du hyra Tony Montanas hus

1 av 4 | Foto: Village Properties Realtors/www.villagesite.com
Nu kan du bo som maffiabossen Tony Montana i Oliver Stone-klassikern ”Scarface”.
MIN EKONOMI

Har du alltid velat bo som en gangster och har 200 000 kronor över?

Då har du chansen att hyra Tony Montanas hus som används i filmen ”Scarface”.

Det påkostade huset som användas i Oliver Stone-klassikern ”Scarface” från 1983 har precis kommit ut på hyresmarknaden och förmedlas av mäklarfirman Village Properties Realtors.

300 kvadratmeter

Men det krävs att du har en maffialiknande inkomst för att ha råd att hyra det. Huset går under namnet ”El Fureidis” (Lilla Paradiset) och blir ditt för 30 000 dollar, cirka 210 000 kronor, i månaden.

Då ingår en 10 hektar stor persisk trädgård, flera swimmingpools en magnifik takterass och en vidsträckt utsikt över Stilla Havet. Själva huset är drygt 300 kvadratmeter stort och är inrett med fat-välvda tak, klassisk mosaik från olika tidsperioder blandat med enklare rum med parkettgolv och vita väggar.

44 miljoner

Men huset ligger inte, som man skulle kunna tro i Miami, där ”Scarface” utspelar sig, utan på andra sidan kusten i Sant Barbara i Kalifornien. Det byggdes 1906 och ritades av arkitekten Bertram Grosvenor Goodhue.

”El Fureidis” såldes till bankmannen Sergey Grishin för 6,23 miljoner dollar – cirka 44 miljoner kronor – 2009, uppger Daily Mail.

Fler bilder på huset hittar du här.

Aftonbladet Min Ekonomi