350 flygjobb bort i Trollhättan

NYHETER

GKN Aerospace, tidigare Volvo Aero i Trollhättan, minskar personalstyrkan med 350 personer.

Fackliga förhandlingar har inletts i dag, uppger företaget i ett pressmeddelande.

– Vi måste reducera personalen med 350 personer men ska hitta det på naturlig väg, pensionsavgångar och sådant, säger Mats Eriksson, ordförande för IF Metall till P4 Väst.

– Det var väntat, inte så att vi tappar massa timmar i produktion men de har varit tydliga med att vi har för hög timkostnad, ingen överraskning, säger han.

Första steget i personalminskningen är att erbjuda avgångspension till medarbetare som varit anställda länge, skriver GKN i en information till de anställda.

Kommunalrådet Paul Åkerlund (S), som tidigare varit ordförande i IF Metallklubben på Saab Automobile, är inte orolig för GKN:s framtid i Trollhättan.

– Det var lite olyckligt att det skulle starta så här. Samtidigt är jag inte jätteförvånad. Vi har varit med om sådana här övertaganden förr, och det är ganska vanligt att nya ägare ser över verksamhet, säger Paul Åkerlund till Sveriges Radio P4 Väst.

GKN Aerospace har cirka 2 300 anställda i Trollhättan. Verksamheten, som tidigare hette Volvo Aero, togs över från AB Volvo den 1 oktober.

GKN är en brittisk verkstadskoncern med 44 000 anställda i ett 30-tal länder.