”Snart kan du köpa aktier i Twitter”

Nytt samarbete spär på rykten om en börsintroduktion

MIN EKONOMI

Snart kan det bli möjligt att köpa aktier i Twitter.

I alla fall om man lyssnar på ryktena efter Twitters senaste värvning.

Det sociala nätverksbolaget har knutit till sig Cynthia Gaylor från investmentbanken Morgan Stanley.

Foto: AP
Dick Costolo, vd för Twitter.

Frågan har inte varit om, utan när Twitter ska börsintroduceras. Och med det senaste samarbetet med Cynthia Gaylor på Morgan Stanley sätter ryktena fart om att Twitteraktien kommer att lanseras inom kort.

Cyntiha Gaylor har tidigare hjälpt både LinkedIn och Facebook med deras affärsutveckling, och anses vara en av dem som fick Facebook att ta steget in på börsen.

Klar indikation

Twitter offentliggjorde nyheten i går via en tweet

– Den här typen av värvning är en klar indikation på att Twitter förbereder sig för en börsintroduktion, säger Sam Hamadeh, grundare av marknadsundersökningsföretaget PrivCo till Financial Times.

Twitter anses var ett av de mest värdefulla sociala nätverksbolagen som finns och värderades i januari i år till 11 miljarder dollar.

Sedan dess har förmodligen värdet stigit. Så sent som i mitten av april slöt Twitter sitt hittills största reklamkontrakt med Starcom MediaVest Group.

Buffet på Twitter

I går öppnade även affärsmannen och riskkapitalisten Warren Buffet ett konto på Twitter och skrev sin första tweet. Buffet, som anses vara en av världens främsta investerare, har länge varnat för nätbolag som introduceras på börsen. Buffets linje har varit att man inte ska köpa aktier i företag som inte säljer en fysisk vara. Att han nu hittat till Twitter kan tyda på att han faktiskt tror på företagets börsplaner.

Hans första och hittills enda tweet löd: ”Warren is in the house”.

Tre timmar senare hade han 140 000 följare. Buffet själv följer 0 personer.