Här är Sveriges lyxigaste båt

Svenska lyxyachten är under tillverkning

1 av 5 | Foto: RUPERT/MANNERFELT
Rupert 80 är en av de största yachterna som tillverkats av ett svenskt båtvarv.
MIN EKONOMI

En över 80 fot lång yacht med tre motorer på 900 hästkrafter vardera.

Lägg då till tre kabiner, två badrum och ett fullutrustat kök och du får en av Sveriges lyxigaste yachter.

Här är den svensktillverkade båten som ska konkurrera bland de internationella jättarna på superyachtmarknaden.

Den svenska båten Rupert 80 är en av de största och lyxigaste yachterna som tillverkats av ett svenskt båtvarv. Båten, som just nu byggs av Rupert Marine, är en exklusiv 80-fots motoryacht designad av bland annat Ted Mannerfelt.

Under tillverkning

Rupert 80 finns i flera utföranden och köparen kan välja om den föredrar två eller tre stycken Volvo Penta-motorer med 900 hästkrafter vardera, två stycken V8:or från Man med 1 200 hästkrafter vardera eller två stycken V12:or från Man med 1 400 hästkrafter vardera.

Farten ligger mellan 32-46 knop beroende på motorval.

Just nu har en första beställning gjorts och båten är under tillverkning. Hur mycket den kostar och när den levereras vill inte tillverkaren uppge.

Sjösätter superyacht

Även svenska Delta Powerboat uppges vara på gång med att sjösätta en 80 fot lång superyacht. Enligt uppgifter ska en svensk entreprenör beställt superbåten och den ska sjösättas någon gång under sommaren.

Rupert Marine är tidigare känt för att tillverka lyxigare Ribbåtar som levererats till några av världens mest förmögna personer. Ruperts senaste leverans, en 50-fot lång ribbåt med dubbla Man-motorer på 800 hästkrafter, såldes nyligen som följebåt till segelyachten SY/Indio.

Aftonbladet Min Ekonomi