Juristen: Team Sportia överlever

Team Sportia går med stora förluster och har lämnat in en rekonstruktionsansökan.
MIN EKONOMI

Team Sportia är under konkurshot.

Men Lars Lundberg, juristen som försöker reda upp bolagets ekonomi tror att kedjan överlever.

– Det ser positivt ut, säger Lars Lundberg till Aftonbladet.

Butikskedjan har haft en tuff tid. I maj lämnade Team Sportia in en ansökan om rekonstruktion. Några veckor senare avgick ordföranden Lars Stenberg.

Den 27 maj fick fordringsägarna, de Team Sportia är skyldiga pengar, säga sitt om bolaget i tingsrätten. De gav bolaget mer tid att få fram pengar.

27 miljoner back

Första fasen av rekonstruktionen ska pågå i tre månader. Målet är att få in mer pengar så att verksamheten kan fortsätta. Förra året gick Team Sportia med 27 miljoner kronor i förlust. Lars Lundberg är ansvarig för rekonstruktionen. Han vill inte berätta hur mycket pengar som behöver skjutas till, men tror att affärskedjan kommer att överleva.

– Jag är försiktigt positiv. När man är under rekonstruktion behövs förskottsbetalningar för att man ska kunna köpa in nya varor. Man måste se till att det finns pengar innan köpet, helt enkelt. Men det har fungerat hittills, säger Lars Lundberg.

Behöver tre månader till

För att man ska klara stålbadet behövs dock mer tid. Därför kommer Lundberg att ansöka om att rekonstruktionen förlängs tre månader när tidsfristen går ut i augusti.

– Vi ska försöka komma överens om en nedskrivning av skulderna med fordringsägarna. Det är också en viktig bit förutom att få in nya pengar. Vissa skulder behöver vi få ned med 75 procent, som mest. Det är svårt att föra förhandlingar i juli eftersom de flesta har semester då, säger Lars Lundberg.