Cdon flaggar för jätterea

Behöver sälja av lager för att lösa krisen

1 av 2 | Foto: CDON
Cdon gör stora förluster och flaggar nu för utförsäljning för att lösa krisen.
MIN EKONOMI

Näthandelsföretaget Cdon gör stora förluster.

Nu lovar man rea för att få bukt med problemen.

– Vår ambition är att den största delen av den här utförsäljningen ska ske under 2013, säger vd Paul Fischbein till Nyhetsbyrån Direkt.

Det har varit ett tufft år för Cdon. Företaget har svårt att tackla förändringen i mediekonsumtion och brottas med minussiffor. Efterfrågan på böcker, skivor och DVD:er minskar på grund av digitalisering. Dessutom ökar konkurrensen om hemelektronik bland handlarna.

Back 50 miljoner

– Prispressen har stabiliserats nu, om än på mycket lägre nivåer än för två-tre år sedan, sade Paul Fischbein om vitvaror och hemelektronik, enligt Dagens industri.

Cdon gick back 50 miljoner senaste kvartalet. Nu flaggar man för utförsäljning av bland annat dataprodukter i ett försök att vända utvecklingen. Utförsäljningen ska ske under hela året och in på inledningen av nästa år, enligt Paul Fischbein.

– Efter det tror jag att lagret är väl balanserat inför framtiden, säger han.

Kursras i år

En bidragande orsak till utförsäljningen är att företaget vill minska kostnaderna för lagerhållningen.

Cdons vd ville inte svara på frågor om företaget kommer att kunna göra vinst senare i år. Cdons aktiekurs har rasat sedan kvartalsrapporten presenterades i går. Hittills  i år har kursen backat 34 procent.