Så blir Coops nya bonusprogram

Coop.
MIN EKONOMI

Den 1 juli tar Coop bort återbäringen.

I stället för att få pengar tillbaka på kortet – kommer du nu kunna samla poäng och få personliga erbjudanden.

Du får poäng på de varor du köper och rabatt baserat på det du handlar mest, skriver Dagens Nyheter i dag.

Det har under en längre tid ryktas om att Coop ska ta bort återbäringssystemet för sina kunder och ersätta det med ett nytt bonusystem. I dag står det klart hur det nya systemet ska se ut.

I stället för att Coops medlemmar får tillbaka pengar på sina medmera-kort varje månad kommer de nu i stället kunna samla poäng som de löser in mot varor och tjänster. Medlemmarna får poäng på varorna de köper, och ekologiska eller mijövänliga produkter ska löna sig extra mycket.

En annan sak som tillkommer är att medlemmarna ska få personliga rabatterbjudanden, baserat på deras köphistorik. Om du till exempel köper väldigt mycket kyckling, så är chansen stor att du kommer att få rabatt på just kyckling.

Använda återbäringen fram till augusti

Förutom att du som medlem får poäng när du köper varor, så kan du även samla poäng genom att delta i Coops aktiviteter i butikerna eller på nätet.

Har du fortfarande massa pengar kvar på ditt medmera-kort kan du använda de fram till den 31 augusti i år. Efter det finns det möjlighet till utbetalning via Coops kundservice.

Anledningen till att matjätten Coop slopar sitt återbäringssystem är att det inte har varit lönsamt. Sedan systemet infördes år 2010 har det kostat Coop flera miljarder kronor, uppger Dagens nyheter.

Det nya systemet ska göra så att Coop sparar in mellan 300 till 500 miljoner kronor per år – och därmed få ekonomin på rätt väg igen.

– Först när KF går med vinst blir det återbäring på riktigt, säger KF:s och Coop Sveriges ordförande Anders Sundström till Dagens nyheter.