Europas bästa bank är svensk

”Ett naturligt val för utmärkelsen”

Christian Clausen, vd för Nordea, är mycket stolt över det prestigefulla priset.
MIN EKONOMI

Från bottenbetyg till toppenbetyg.

Nordea har utsetts till hela Västeuropas bästa bank, av brittiska The Banker.

"Med dagens tuffa konjunkturläge och de skärpta bankreglerna är Nordea ett naturligt val", motiveras utnämningen med.

I måndags fick Nordea bottenbetyg av kunderna i Svenskt kvalitetsindex genomgång av kundnöjdheten bland de svenska bankerna. Men nu gör storbanken revansch – med besked.

Den brittiska tidskriften The Banker, ägd av Financial Times, har utsett Nordea till årets Västeuropeiska bank.

"Mycket stolta"

Nordea är därmed den första nordiska bank som placerat sig i topp bland de internationella bankerna i Västeuropa, skriver Dagens Industri.

Priset är mycket prestigefullt i bankkretsar, och den svenska storbanken slog på stort när det stod klart att den fått utmärkelsen. Bland annat gick Nordea ut med stora annonser i morgontidningarna och berättade om utnämningen.

–Vi är stolta över att ha mottagit den här utmärkelsen, som är ett resultat av det lagarbete och engagemang som alla medarbetare i Nordea har visat och det förtroende som kunderna har för oss. Det ger oss stark motivation att fortsätta att bygga framtidens bank och säkra vår förmåga att uppfylla kundernas förväntningar, säger Christian Clausen, vd för Nordea.

"Föredöme"

The Banker motiverar utnämningen så här: 

”Med dagens tuffa konjunkturläge och de skärpta bankreglerna är Nordea ett naturligt val för utmärkelsen ”Bank of the Year in Western Europe”. Nordeas modell för kundrelationer har varit mycket framgångsrik, och banken har varit ett föredöme i fråga om stabilitet och försiktighet i banksektorn”.

Tidigare vinnare av utmärkelsen är den spanska banken Santander (2011), franska BNP Paribas (2010) och brittiska HSBC (2009).