Ny 3D-teknik underlättar möbelköpet

Foto: Confidentliving
MIN EKONOMI

Nu kan du testa om soffan passar i ditt vardagsrum innan du köper den.

Ny teknik gör det möjligt att 3D-visualisera möbler i hemmet.

I slutet av förra året tog det finsk/brittiska företaget Sayduck fram en app som gör det möjligt att se hur olika möbler passar in i hemmet. Med hjälp av en smartphone eller surfplatta kan användarna 3D-visualisera prylarna på olika delar av hemmet.

Men först nu har näringslivet nappat på tekniken. Möbelföretaget Confident Living är först ut. Med hjälp av appen och en tidningsannons från företaget kan kunden se samtliga produkter i annonsen i 3D, och placera ut dem var som helst i hemmet med sin smartphone eller surfplatta.

– Appen visar produkterna i verklig storlek, i alla färger, från alla vinklar, som om den verkligen fanns där hemma, säger företagets vd Anni Påhlman.

Hon tror att tekniken kommer att ändra om kundernas köpbeteende i grunden.

– Framtidens shopping kommer till stor del äga rum på nätet. Ny teknik kommer driva på utvecklingen och skapar så småningom en bättre köpupplevelse online än i den fysiska butiken. Ett steg i utvecklingen är denna app som snart kommer vara en naturlig del i vår shoppingupplevelse.

Än så länge är Confident Living ensamma med den nya tekniken. Företaget har ensamrätt för användandet av Sayducks teknik året ut.

Aftonbladet Min Ekonomi