Vinterskor med dubbar som ger bra grepp

Uppdaterad 2023-01-04 | Publicerad 2022-01-10

Artikeln innehåller annonslänkar

Känn dig säker på vinterpromenaden med skor som är anpassade för isigt och snöigt underlag.

Här är vinterns bästa skor med inbyggda och utfällbara broddar.

Isiga gator och snö kan få den allra bästa på fall. Att använda broddar är en bra idé, men för att slippa krånglet med att ta på och av broddarna är det praktiska alternativet ett par skor med inbyggda broddar som både är enkla att ta på och av.

Här nedan listar vi varma skorna och kängorna för dam som är framtagna för att ha bra grepp på vinterunderlag.

Icebugs

Boots från svenska Icebugs i modellen Metro är en skön vintersko att promenera i. Den har dragsko på insidan som underlättar vid av- och påtagning och 16 ståldubbar som greppar på isiga underlag. Läs mer och köp dem här (annons från Icebugs).

Vinterkängor med dubbar

Varmfodrade kängor från Merrell. Kängorna har Waterproof membran, har bred läst samt Vibramsula dubbbad med ståldubbar som ger ett bra grepp. Läs mer och köp hos Outdoorexperten här! (Annons)

Utfällbara dubbar

Praktiska och varma dubbskor från Wildflower. Bootsen har ett mysigt innefoder i fuskpäls och dragkedjor på båda sidor om skaftet. De har en grovmönstrad yttersula i gummi med utfällbara dubbar i metall. Läs mer och köp till kampanjpris hos Ellos här! (Annons)

Sportig vinterkänga

Varma och sportiga kängor från Network. Kängorna är vattentäta och har en yttersula i gummi. Baktill finns en praktisk reflex samt en tamp för enklare av-och påtagning. Dubbarna är inbyggda och skorna ger ett skönt och fast grepp. Läs mer och köp hos Cellbes här! (Annons)

Eskimo Boots

Fodrade vinterkängor från Eskimo. Kängorna är i mocka och har ett mjukt foder i fuskpäls med en vadderad kant upptill. De stängs med dragkedja och har en grov greppsäker sula med dubbar i både volfram samt i gummi för det ultimata greppet. Skorna är väldigt populära och de har gått åt, men det finns ett fåtal storlekar kvar – läs mer och köp här (annons från Ellos).

Snowgrip halkskydd

Smidiga halkskydd som du enkelt trär på skorna för bättre grepp. Skydden passar lika bra på vinterkängorna som löparskorna. Läs mer och köp till 50% rabatt hos Pn jakt här! (Annons)

Helfotskydd

Avtagbart helfotskydd i naturgummi. Skydden är slitstarka och har utbytbara dubbar i tungstenskarbid. Läs mer och köp hos Apoteket här! (Annons)

Så undviker du märken av dubbskorna

Med kraftiga skoskydd blir det inga märken på golvet av dubbskorna.

Skor med inbyggda dubbar är jättebra utomhus, men de kan lämna märken på både golv och trätrallar utomhus.
En av dem som löst detta problem är Aftonbladetläsaren Claes Nettelbladt som hörde av sig för att dela med sig av sin smarta idé:
– Vi skar två bitar ca 25x20 cm ur ett blått liggunderlag. Sen skar vi ett par hål genom dem och trädde extra kraftig resår genom hålen och knöt ihop den. Nu kan hustrun ta på sig skorna i hallen, trä över skydden av liggunderlaget och gå ut. Sen tar hon av skydden och hänger upp dom där betongtrappan börjar, berättar han i ett mejl till Aftonbladet.

Publisert: