Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
LÖRDAG 18 MARS 2000
 
  

– Jag kommer till Sverige

Madonnas samarbete med svenska videoregissörerna Stakka Bo och Jonas Åkerlund har fått henne att älska Sverige. Därför är det självklart för henne att komma till Sverige under sin kommande världsturné. AP
Madonna i exklusiv intervju i Aftonbladet
LONDON. I höst följer Madonna upp skivsuccén ”Ray of light” med ett nytt album.
  Sedan väntar en ny världsturné.
  – Sverige finns självfallet med på listan över de länder jag tänker besöka, säger Madonna till Aftonbladet i en exklusiv intervju.
  
Hon tar emot i en svit på lyxiga Dorchester Hotel i centrala London.
  För en gångs skull har hon inte förändrat sitt utseende. Hon ser i stället ut som sitt normala jag, med det blonda håret hängande rakt och klädd i diskreta vardagskläder.
  Anledningen till att hon denna vårdag ger en handfull exklusiva intervjuer till några europeiska journalister är hennes nya film, ”Det näst bästa” (Sverigepremiär i juli). I filmen är hon väninna med en homosexuell man. När de en kväll fått för mycket att dricka ligger de med varandra – och hon blir med barn.
  Den manliga huvudrollen spelas av Rupert Everett, som är bög även i verkligheten och som dessutom även i verkligheten är mycket god vän med Madonna. Så hur mycket ska man läsa in av paralleller?
  – Till viss del liknar nog vår verkliga relation den i filmen. Vi shoppar tillsammans, fnittrar ihop och berättar alla våra hemligheter för varandra. Men vi har aldrig fått barn ihop.

Första filmen sen ”Evita”
  
”Det näst bästa” är Madonnas första film på fyra år. Den förra var ”Evita”.
Varför har det dröjt så länge?
  – Därför att jag fött min dotter och tagit hand om henne. Och sen spelade jag in ”Ray of Light” och marknadsförde den, och sådant tar tid.
  När jag var redo att filma igen, var ”Det näst bästa” det klart mest intressanta av de filmprojekt jag hade blivit erbjuden.
  Filmen har redan haft premiär i USA och kritikerna har varit hårda mot den, och speciellt mot Madonna. Hon säger:
  – Jag får ibland en känsla av att det finns de som börjar vässa sina knivar så fort de hör att jag ska komma med någonting nytt. Det är synd att de inte har förmågan att se bortom sina egna fördomar.
I en artikel i amerikanska tidskriften Vanity Fair nyligen, kallades du ”världens mest kända kvinna”. Kommentar?
  – Ibland känner jag mig precis så berömd, och ibland känner jag mig normal.
  – Nackdelen med berömmelsen, det är just det där med folk som börjar vässa knivarna. Det positiva är att jag får möjlighet att resa jorden runt och träffa en massa intressanta människor.
  Dottern Lourdes nämndes tidigare. Hon är nu drygt tre år gammal och Madonna säger att flickan verkligen förändrat hennes liv.
  – Nu känner jag att det finns någonting som är viktigare för mig än vad min karriär är. Lourdes har förändrat allt. Det finns ingenting i mitt liv som jag ser likadant på nu som jag gjorde innan jag fick henne.
  Det har ryktats att Madonna och hennes dotter skulle bosätta sig permanent i London (pojkvännen Guy Ritchie, regissören till ”Lock, Stock & Two Smoking Barrels”) bor ju här. Madonna dementerar.
   – Jag har visserligen köpt ett hus här. Men jag är amerikan och USA kommer alltid att vara mitt hem. Men jag tycker om London och jag räknar med att åka hit mycket under de kommande åren.

Glatt förvånad
  Hon är förvånad – men givetvis glatt förvånad – över att ”Ray of Light” blev en så stor framgång, såväl kritikermässigt som kommersiellt. Och hon kan inte nog prisa sina svenska videoregissörer Jonas Åkerlund och Stakka Bo.
  – Dom är visuella genier, säger hon glatt, och fortsätter:
  – Jag har alltid väldigt mycket synpunkter på hur mina videor ska se ut.
  Redan när jag skriver låtarna har jag bilderna i huvudet. Jag skriver mycket visuellt.
  Uppföljaren till ”Ray of Light” kommer i början av hösten. Madonna vill ännu inte vara alltför specifik om hur den låter, utan säger bara:
  – På många sätt är den en fortsättning på hur musiken på ”Ray of Light” lät.
  Hon säger att det är självklart att hon därefter ska ge sig ut på världsturné, och att det är lika självklart att Sverige ska få besök.
  Några nya filmplaner har hon ännu inte.
  – Jag har inte ens börjat fundera på det. Nu är det den nya plattan som gäller.

Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   

   
  MER NÖJE