Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
SÖNDAG 25 OKTOBER 1998
 

ROBINSON-EXTRA
Sanningen om romansen

Vi kom bra överens, Jochen och jag
  Det är klart att det ryckte i baguetten

Jochen Schützdeller är utslagen ur Robinson. Men innan dess hann han erkänna sin starka attraktion för Susanne Rittedal.
  – Det är inte långt ifrån att det rycker i baguetten, som han uttryckte saken i tv.
  – Då blev jag väldigt överraskad, säger Susanne.

Ett ögonblick, Herman som leder Robinson-barometern stort.
Robinson-barometern: -rösta på din favorit.

Ni sov sida vid sida på stranden. Öde ö. Tropisk natt. Fullmåne. Vad hände egentligen?
  – Det var absolut ingen romans, vi visste om att tv-teamet skulle sova på ön den natten. Hade vi haft en romans och velat smyga med den hade vi valt en annan natt, eller hur? säger Susanne.
  – 28 grader i skuggan... Då kryper man ihop och tycker det är underbart att bara finnas till. Vi pratade segling, minnen... Men det skulle ald-rig falla mig in att ha sex med en kvinna som redan har en pojkvän, säger Jochen.
Trots att du var attraherad av henne?
  – Jag tror inte att många svenska män är opåverkade av Susanne. Senast i går, när jag var på Inline Center här i Göteborg, så var det ett gäng som hade spelat inlinehockey och de berättade att ingen av dem hade tackat nej till en date med fröken Rittedal.
Bara naturligt att det ryckte i baguetten, alltså?
  – Vi var på en öde ö... Jag är ju inte mer än man. I en sådan situation är man benägen att navigera med köttkompassen, men det betyder inte att det behöver bli nåt, säger Jochen.
Susanne, hur reagerade du när du hörde hur Jochen uttryckte sig i tv?
  – Jag blev väldigt överraskad när han sa det, att han var sån, liksom... Han hade ju bara varit på ön i nio dagar! Jag började asgarva: ”Vad säger han, är han inte riktigt klok?”
I örådet antydde Herman att nåt hade hänt mellan dig och Jochen.
  – Jag dementerar kraftfullt.
Susanne, först var det Ola... Nu Jochen... I programmet förmedlas en bild av dig som mansslukerska.
  – Ja, precis. Visst, jag kan hålla med om att jag är lite flörtig, men det är en ensidig bild av mig som målas upp. Jag bygger och jobbar och har relationer med killar, det är allt man får se. Men att jag och Alexandra kom jättebra överens, det får man aldrig se.
Programmakarna hävdar att det är sanningen och ingenting annat än sanningen som visas?
  – De har klippt så mycket i materialet, man ser inte sammanhangen som sakerna skedde i. Jag visste att det skulle bli så... Liksom jag visste att jag var den de skulle spinna romansryktena omkring... Det var den rollen de ville ha mig i.
Så det var inget speciellt mellan dig och Jochen alls?
  – Det var inte bara jag som tyckte att det var kul när Jochen kom... Vem fnittrade mest när han anlände, inte jag. Katarina säger att jag putsade fjädrarna vid åsynen av honom, men vem var det som tindrade mest med ögonen? Fast jag förnekar ju inte att vi tillbringade mycket tid ihop, vi kom bra överens, jag och Jochen.
Så egentligen var det Katarina och Jochen...
  – Jag bara menar så här, fler än jag tyckte att det var spännande när han kom till ön. Men tv-teamet ville tussa ihop mig med killarna och klipper därför programmet på ett speciellt sätt.
Din pojkvän, Martin Söderblom, blir han orolig framför rutan?
  – Han vet mycket väl var han har mig. Allt är grönt. Jag förklarade redan innan jag åkte ner hur jag skulle framställas i tv och jag förklarade det igen när jag kom hem.
Till sist: överlever geten?
  – Det kan jag inte svara på. Men vi hade ett fint förhållande, jag döpte henne till Kerstin.
Programmakarna kanske såg den dramatiska kvaliteten i att du som vegetarian fick dela på geten med kött-ätaren Richard?
  – Visst, det var bra för dem, det var ingen tillfällighet att vi fick dela på segern.
Tore S Börjesson


Mera nöje