Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
ONSDAG 23 DECEMBER 1998
  

Ulf Lundell bjöd på ett lyckligt slut

Men redan i sommar är han tillbaka


Ulf Lundells tre och en halv timme långa konsert på Cirkus slutade lyckligt, trots en dyster inledning.
Foto: RICKARD KILSTRÖM

Ulf Lundells julklapp till fansen:
  En lycklig julkonsert där snön faller och änglarna landar.
  Och ett löfte om en turné i sommar.
  Ulf Lundell avslutade sin intensiva ”Slugger”-turné med en konsert till förmån för hemlösa i Stockholm. Nära 2 000 fans fick tre och en halv timmes konsert.
  I den lyckligare sista timmen sjöng Lundell ”Sanna” och pratade om sin nu 19-åriga dotter. Han fick publiken att glädjeexplodera i ”Kär och galen”, ”Skyll på stjärnorna” och ”Snön faller”, och avslutade med förra årets julsingel ”Av himlen sänd” och klassikern ”Snart kommer änglarna att landa”.
  Publiken vällde upp på scen och sjöng med Lundell och stämningen var som decemberkvällarna 1982 på Stockholms konserthus.
  Annars var konserten av dystrare sort. Ensamhet och längtan, ångest och flykt. ”Stackars Jack” och ”Så mycket äldre”, ”Ärrad och bränd” och ”Man igen”. Och så ”Laglös” som sammanfattar hela den sidan hos Lundell: ”Står du ut med ensamheten i ditt tomma skrik?”.
  Han pratade rart om sin far och sjöng ”Stum av beundran” om denne, följd av ”Folket byggde landet”.
  Alla pojkarna längst fram och längst bak och mittemellan sjöng med och hoppade i takt. Alla vill ha ryggen fri och alla följer sluggern i grå kläder och grått helskägg och gråsvart hår.
  – God jul, vi ses i sommar, var Lundells avslutningshälsning och hela Cirkus jublade.

 MER NÖJE