Christian Wallin från Småstadsliv har dött

Humorprofilen blev 39 år gammal

1 av 2 | Foto: MAGNUS HANSSON / SVERIGES RADIO
Christian Wallin, till vänster, och Christer Johansson som tillsammans skapade Småstadsliv. Christian Wallin har nu gått bort, 39 år gammal.
NÖJE

Han är känd för sina roller som Johanna Andersson och Leif.

Christian Wallin, från humorgruppen ”Småstadsliv” har dött.

– Jag är chockad, säger hans vän och kollega Olle Andersson.

Christian Wallin, känd från humorgruppen ”Småstadsliv” har dött. Enligt gruppens hemsida dog Wallin under tisdagen. Något som hans kollega och vän Tony Ljungström bekräftar för Nöjesbladet.

– Det är fruktansvärt. Vi har inte känt varandra så länge men när man får höra att någon man känner har gått bort så är det tomt. Det finns inte ord. Det är tomt bara, säger han.

Även Olle Andersson, också medlem i humorgruppen, sörjer Wallin.

– Jag är chockad såklart. Det känns som att man blir berövad på en del av sig själv när en människa som står en nära försvinner. Det är svårt, säger han.

”En varm person”

Tony Ljungström kommer att minnas Christian som en levnadsglad person, säger han.

– Det var inga sorgsna miner. Han körde på. På det viset var han en inspiration för oss allihopa. Sedan kände jag att det gick att prata med honom på ett djupare plan också, säger Tony Ljungström.

– Han hade ett oerhört stort hjärta och var en varm person, säger Olle Andersson.

Uppfann karaktärer i köket

Christian Wallin var tillsammans med sin barndomsvän Christer Johansson, upphovsman till humorgruppen. De är båda uppväxta i Alfta. Enligt gruppen hemsida arbetade de tillsammans på Christers krog i Bollnäs. Det var i köket som de uppfann sina karaktärer och historier.

Wallin var mest känd för sina roller som karaktärerna Johanna Andersson och Leif.

Gruppen har förutom sina föreställningar även ett radioprogram och har producerat fyra långfilmer samt sålt över 20 000 dvd:er.

Christian Wallin blev 39 år gammal. Dödsorsaken är ännu okänd.