Ebbot Lundberg om nya programmet: ”Det är bara att stänga av”

1 av 2 | Foto: SVT
Ebbot Lundberg.
NÖJE

Kända personer som tolkar andras låtar. Har du hört den förut?

Men när artisten Ebbot Lundberg blir programledare för sitt eget program vill han inte göra ett nytt ”Så mycket bättre”.

– Visst, det går inflation i musikprogram. Men det här blir lite annorlunda hoppas jag, säger han inför premiären av ”Ebbots ark”

Fem söndagskvällar framöver kommer vi få följa Ebbot Lundberg, 51, när han reser runt med båten TS Westkust i Bohusläns skärgård. Med sig har han artister, skådespelare och komiker.

– Hade jag valt en semester hade jag gjort den här resan. Om jag nu skulle göra det här tv-programmet var det hela grejen, annars hade jag inte varit intresserad, säger Ebbot Lundberg.

Artisten fick frågan av ett produktionsbolag om han var intresserad av att prova på programledarrollen. Han säger att det var långt från självklart att tacka ja.

– Jag hade inte en tanke på att hålla på med tv. Men jag tänkte att det här kan vara en bra idé och så köpte de den, säger Ebbot Lundberg och syftar på att serien utspelar sig på en båt.

Han fortsätter:

– Sen vet inte jag, jag har ingen distans till tv. Jag har varit med i ”Så mycket bättre”, det var en vecka av mitt liv som jag tyckte var rätt kul. Det är nog mer krav i det här, det var också jävligt kul. Men jag vet inte hur det blir i tv.

”Ett helt annat sammanhang”

Ebbot Lundberg deltog i ”Så mycket bättre” 2013. När han nu får sin egen serie kommer gästerna, varav flera även varit med i TV4:s flaggskepp, att få tolka låtar som betytt mycket för dem.

Artisten tycker själv det går inflation i musikprogram på tv. Men han hoppas ”Ebbots ark” bidrar med något nytt.

– Jag har försökt vinkla åt ett annat håll. ”Så mycket bättre” hade sin charm, men det här är på andra sidan landet i ett helt annat sammanhang, säger Ebbot Lundberg.

Hur många musikprogram klarar tittarna av?

– Det ska du inte fråga mig. Jag vet inte, jag tittar inte själv på tv. Men det är väl bara att stänga av, skrattar Ebbot Lundberg.

Dissar middagarna i ”Så mycket bättre”

Även om han bara har gott att säga om sin medverkan i ”Så mycket bättre”, är det ett inslag som han definitivt inte vill ha med i sitt eget program. Middagarna. Det äts nämligen alldeles för mycket i tv, tycker artisten.

– Det jag ville ha bort var det här med att sitta och tugga och att dricka. Jag tyckte det var fruktansvärt.

”Ebbots ark” har premiär söndag den 17 september, klockan 20:00 på SVT1.

ARTIKELN HANDLAR OM