”Paow” Paulina Danielsson

Bloggaren Paow håller med Trump: Jag är emot abort

Av: 

Jakob Meijer

NÖJE

Paulina ”Paow Danielsson” är emot abort.

Det skriver bloggaren och reality-profilen på sin Facebook.

Nu möts hon av kritik.

– Vad skickar det här för signaler till unga? säger Kristina Ljungros, förbundsordförande för RFSU.

På sin blogg utvecklar Paulina Danielsson, 23, sina tankar kring abort. Där skriver hon att hon delvis håller med president Donald Trump.

”Till en viss del så tycker jag att Trump har rätt med vad han säger om aborter. För abort är mord, i 5e veckan då hjärtat börjar slå så är det något levande, något som kommer bli ett liv med ögon och ben.”

Hon menar att många utnyttjar dagens system.

”Därför tycker jag att tjejer under 18 endast har rätt till 1 abort, och medan denna abort genomförs så ska man få hjälp med vilket preventivmedel som passar just henne.”

RFSU: Finns inga belägg

Bloggaren har fått motta hård kritik i sociala medier för sitt inlägg. Kristina Ljungros på RFSU, som är en flitig debattör i ämnet, ställer sig även hon frågande till Paows inlägg.

– Jag tror inte någon planerar att bli ofrivilligt gravid. Det kan hända vem som helst om preventivmedlen inte fungerar, och då ska den självklara rätten till abort finnas, säger Kristina Ljungros, som däremot håller med om att det är viktigt med förebyggande arbete för att minska aborttalen.

– Men om man ska tro att man minskar aborttalen med lagstiftning så finns det inga belägg för det. Många länder begränsar aborträtten, vilket får till konsekvens att aborter utförs iallafall men att de blir illegala och osäkra och som följd av det dör många unga runt om i världen, i framförallt låginkomstländer.

”Det sista man behöver”

I sitt inlägg skriver Paow att ”många tjejer inte vet att en abort kan göra en steril” och leda till ”svåra komplikationer”.

Kristina Ljungros menar att påståendet är en överdrift:

– Det finns en liten risk för det, men det är mycket ovanligt.

Hon frågar vidare vad inlägget skickar för signaler till bloggarens läsare.

— Säg att du är 16 år och är på väg att göra abort, eller just har gjort det, och så läser du det här inlägget. Hur ska man må då? Det är det sista man behöver, och förbättrar knappast för den personen, säger Kristina Ljungros och bjuder in Paow till ett samtal om ämnet.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Paow anklagar matbud för våldtäktsförsök

ÄMNEN I ARTIKELN

”Paow” Paulina Danielsson

Kristina Ljungros

Abort

Donald Trump

RFSU