Drar in Jackson-parodi efter dotterns kritik

Tv-kanalen sänder inte avsnittet där Joseph Finnes porträtterar den döda stjärnan

1 av 3
NÖJE

Paris Jackson rasade på Twitter.

Därför väljer Sky Arts att inte sända Michael Jackson-parodin.

– Vi har fattat beslutet mot bakgrund av de farhågor som Michael Jacksons närmaste familj uttryckt, skriver tv-kanalen enligt NME.

Tv-kanalen Sky Arts har plötsligt valt att dra in avsnittet av serien ”Urban myths” där Joseph Finnes porträtterar Michael Jackson, skriver NME.

Anledningen är den starka kritik som riktats mot programmet från framför allt Jacksons dotter Paris i sociala medier.

Redan för ett år sedan kritiserades serien för att Jackson skulle spelas av en vit skådespelare.

Gick i taket på Twitter

När trailern för avsnittet släpptes i början av den här veckan gick så Paris Jackson i taket. I flera skarpa inlägg på Twitter rasade hon mot trailern.

”Den får mig att vilja kräkas”, skrev hon och fortsatte med: ”Det gör mig förbannad att se hur uppenbart avsiktligt det var att vara så förolämpande, inte bara mot min far men mot min gudmor Liz”.

FAKTA

Vandringssägen

Komediserien ”Urban myths” iscensätter vandringssägner och just avsnittet med Fiennes som Jackson är en filmatisering av den fiktiva roadtrip som ”Thriller”-sångaren skulle ha gjort tillsammans med Elizabeth Taylor och Marlon Brando efter terrordådet i New York den 11 september 2001. Men nu kommer tv-kanalen Sky Arts inte att visa avsnittet. – Vi har fattat beslutet att inte sända ”Elizabeth, Michael and Marlon”, ett halvtimmesavsnitt ur Sky Arts ”Urban Myths”-serie, mot bakgrund av de farhågor som Michael Jacksons närmaste familj uttryckt, skriver tv-kanalen i ett uttalande som NME publicerar.