Björn Ranelid jagar sin biologiska pappa: ”Jag blev skrämd”

1 av 3
NÖJE

Han vet inte om hans pappa är hans biologiska pappa.

Nu berättar Björn Ranelid att han jagar sitt biologiska ursprung.

– Jag har redan börjat göra efterforskningar. Jag har fått se bilder på en annan man som är så lik mig att jag blev skrämd, säger han till Sveriges Radios Söndagsintervjun.

I sitt sommarprat 2008 berättade Björn Ranelid, 67, att han inte visste om hans pappa Sigvard är hans biologiska pappa eller inte.

– Sent omsider har jag undrat om Sigvard verkligen är min biologiska pappa. Men jag har aldrig haft modet eller hjärtat att skriva eller säga orden utanför min kropp och själ. Ingenting i Sigvards ansikte påminner om mitt, sa han då.

Visste inte när han sa det

I Söndagsintervjun låter han förvånad över att han sa så då.

– Varför säger jag så i ett sommarprogram? Jag fick en ingivelse i mitt huvud att jag skulle säga så. Jag har fått reda på saker i efterhand som indikerar att han kanske inte är det. Det känns enormt stort, konstigt och märkvärdigt, så mycket jag skrivit om honom, säger han nu.

”Jag blev skrämd av bilderna”

Pappan dog 1985, i Sveriges Radios Söndagsintervjun berättar han att han han fortfarande söker efter sitt ursprung.

– Jag har redan börjat göra efterforskningar. Jag har fått se bilder på en annan man som är så lik mig att jag blev skrämd. Jag kan inte gå in på förhistorien kring mammas förhållande till denna man. Jag har aldrig träffat honom men sett super 8-bilder på honom. Han startade det som skulle bli Riksteatern i Sverige, säger han.

Han säger att det inte skulle förändra något om han inte var hans biologiska pappa. Björn Ranelid känner en enorm kärlek till den man som uppfostrade honom.

– Får man så mycket kärlek som jag fick så har det ju danat mig, säger han.