Nöje

Bråvalla sålde ut – och slog rekord

Av: 

Frida Söderlund

NÖJE

Bråvalla festival sålde ut.
Och blev Sveriges största festival någonsin med 51 590 besökare.
– Det blev en framgång, säger Folkert Koopmans, vd för FKP Scorpio.

Peace and Love var först med att slå den magiska gränsen 50 000 besökare.
Men när Bråvalla festival öppnade portarna i Norrköping vallfärdade 51 590 besökare – och blev därmed Sveriges största festival någonsin.
– Festivalen blev en framgång. Jag tycker att allt fungerade riktigt bra. Artisterna gillade verkligen festivalen, speciellt Green Day i går. De nämnde det inte bara på scenen utan även till oss backstage, och de älskade publiken, säger Folkert Koopmans, vd för FKP Scorpio.

"Som vi ville"

Drygt 20 000 personer samlades på den största campingen, 5 000 personer fanns på den gröna campingen och resterande på de andra campingarna. 12 000 personer köpte tredagarsbiljetter och resterande är endagsbiljetter.

– Jag tycker att festivalen fungerat bra trots regnet här och där, säger Folkert Koopmans.

– Jag minns när vi satt och tittade på området för tre år sedan, och festivalen har blivit så framgångsrik och fungerat så som vi ville. Vi ser fram emot nästa år.

Bråvalla festival har headlines som Rammstein, Green Day, Avicii, Armin van Buuren och Frank Ocean, och kommer att återvända samma helg nästa år. Arrangören FKP Scorpio, ligger också bakom Hultsfred Stockholm och Getaway Rock.

ANNONS

Köp 2 få den billigaste för halva priset - utvalda vitvaror, hushåll & personvård hos MediaMarkt.

Extern länk från MediaMarkt SE

Shoppa här!

Publisert: