Melodifestivalen

Totaländrar hela showen

avChristoffer Nilsson, Torbjörn Ek

Robin måste sparka dansare till Eurovision: Det är väldigt tråkigt

1 av 3 | Foto: MAGNUS SANDBERG
BLIR MER INTIM Robin Stjernbergs segernummer kommer få sig en extrem makeover inför Eurovision song contest i Malmö. ”När vi kommer till min del så kommer jag att vara mycket mer intim, jag ska mer beröra och fokusera på sången”, säger han.

Segershowen måste ändras.

Eurovision-reglerna tvingar Robin Stjernberg att göra om sitt nummer.

– Det är mycket som ska göras om, säger han i Nöjesbladets tv-program ”Schlagerkoll med Tobbe & Trus”.

I Robin Stjernbergs segershow i Friends arena hade schlagervinnaren fem dansare med sig på scenen och två körsångare gömda i kulissen. Men i Europafinalen får man bara vara totalt sex personer på scenen och kören får inte gömmas undan.

Det tvingar Stjernberg att helt tänka om och ändra det vinnande konceptet från Melodifestivalen.

Byter färger

– Jag har blivit tvungen att plocka väck tre dansare och det är väldigt tråkigt. Men de två i kören kommer att vara med på scenen nu i stället och dansa lite smått, säger Robin Stjernberg till Nöjesbladets tv-program ”Schlagerkoll med Tobbe & Trus”.

– Det kommer att bli andra färger också, säger han.

Men medan koreografin ändras för att Eurovision-anpassas och få in större rörelser så kommer Robin Stjernbergs egen dansinsats att minska.

”Flackar inte runt”

Robin kommer också att skiljas från dansarna genom att sjunga på ett specialbyggt podium.

– När vi kommer till min del så kommer jag att vara mycket mer intim, jag ska mer beröra och fokusera på sången. Jag kommer inte att flacka runt så mycket, säger han.

Mörkare dansare

– Vi har gett honom ett podium att stå på för att få helt rena bilder på honom. Han kommer att sjunga i stort sett hela numret på podiet och dansarna kommer att vara mer runt om kring honom, säger Rennie Mirro som är chef för den svenska delegationen i Eurovision.

Robin ska också byta scenkläder:

– Han blir ljusare och dansarna mörkare. Han ska ha kläder som passar låten ännu mer. Han blev lite stiff i Melodifestivalen, men nu ska han bli lite mjukare, säger Rennie Mirro.

Så justeras numret

Robin särskiljs från dansarna genom att fram­föra låten på ett specialbyggt podium.

Körsångarna Dea Norberg och Johan Boding plockas in på scenen och ska även vara med i dansen.

Tre dansare tvingas sluta eller byts ut.

Alina Bjerkland, Eva Kavenstrand och Mario Amigo Perez kommer inte vara med i Malmö arena. Anna Holmström och Juan Ramón Fuenzalida Mercado är kvar sedan Melodifestivalen och får sällskap av João Assunção (ny inför Eurovision).

Koreografen Ambra Succi ändrar koreografin:

– Rörelserna är förstärkta, det är mycket mer Eurovision-stort, mäktigare rörelser så man ryser, säger Robin Stjernberg.

Stylisten Linda Jägerström tar fram nya scenkläder:

– Robin blir ljusare och dansarna mörkare, säger Rennie Mirro som är chef för den svenska delegationen i Eurovision.

Färgerna i numret ska ändras:

– Det finns ju ofantligt mycket mer ljus att an­vända sig av, men vi vill fortfarande att numret ska vara vackert, säger Rennie Mirro.

ARTIKELN HANDLAR OM