”Biggest loser VIP”-vinnaren om tiden efter finalen: Inte en perfekt resa

Erik Hörstadius om segern i ”Biggest loser VIP 2018”

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Han gick ner 36 kilo – och vann ”Biggest loser VIP”.

Nu berättar Erik Hörstadius om hemliga knepet inför avgörandet – och viktuppgången efter finalen.

– Jag har inte haft en perfekt resa efteråt, säger Erik Hörstadius.

Årets ”Biggest loser VIP”-final blev en riktig rysare. Med bara ett par kilos marginal vann journalisten Erik Hörstadius över tidigare Robinson-vinnaren Alexandra Zazzi.

– Jag blev verkligen förvånad, på riktigt, när jag vann, säger Erik Hörstadius, som gick ner 35,8 kilo – från 129,6 till 93,8 kilo.

Men vägen till finalsegern var allt annat än rak. Efter att han och Alexandra Zazzi lämnade slottet och inspelningen hade han svårt att komma igång med träningen.

– Grejen är att det gick att se på Facebook att Zazzi hade fortsatt gå ner, och jag hade parkerat. Efter slottet var det supa i kapp med kompisar, fotbolls-VM och så skrev jag färdigt en bok. Jag hade inte riktigt krutet att fortsätta gå ner.

Vann tack vare Alexandra Zazzi

Han avslöjar att det var just finalkonkurrenten som sporrade honom att satsa vidare.

– Jag trodde hon skulle ta mig där. När jag såg henne på Facebook och att hon såg så jäkla smal ut, så satte jag in en dunderspurt de sista veckorna, säger Erik Hörstadius.

– Jag har otroligt lätt för att inte käka. Jag kan bara stänga av och då går man ner, om man rör på sig, ett antal hekton per dag. Jag blir inte trött av det. Utan jag öppnar mitt inre skafferi och äter av mitt kroppsfett.

Han beskriver fastan och Alexandra Zazzi som sina ”supervapen”.

– Jag är naturligt en förlorarskalle. Jag kommer aldrig hela vägen. På något sätt stapplar jag före mållinjen. Det var en häftig grej på slottet. Framför allt tränar-Micke (Hollsten) och Zazzi sa att jag kan mer än jag tror. Jag var nöjd med att bara gå till final. Men när det var några veckor kvar så tänkte jag: ”Nej, nu ska jag vinna hela skiten”, säger Erik Hörstadius.

Han hyllar Alexandra Zazzi och beskriver henne som ”en älskad rival”

– Zazzi var min mentala coach. Tack vare det slog jag henne sen.

1 av 3 | Foto: TV4
Erik Hörstadius kramar om Alexandra Zazzi efter finalen i ”Biggest loser VIP”.

Hörstadius om viktuppgången: Inte orolig

Tiden efter finalen har varit fullspäckad för Hörstadius. Han har bland annat skrivit en bok om ”Biggest loser”-äventyret (som släpps i början av nästa år) och hur de påverkat hans liv.

I dag väger han mer än i finalen.

– Jag har inte haft en perfekt resa efteråt. Det blir aldrig riktigt dåligt. Men poppar det upp några kilo tar jag hand om det. Jag hamnar aldrig i läget: ”Nu gick det en månad och jag gick upp sju kilo”, säger Erik Hörstadius.

– I finalen hade jag ju fastat mig in i kaklet, och inte druckit något vatten det sista dygnet. I ren fettvikt har jag gått upp, säg 4-5 kilo. Mer är det inte. Men de kan jag trolla bort så fort jag kopplar på vinnarskallen igen. Jag är inte orolig för att jag ska gå upp igen. 

Om det är något han lärt sig av ”Biggest loser VIP” är det just lärdomen av att veta hur han ska tackla extrakilona.

– Det är en otrolig häftig känsla att man kan göra mycket med sitt liv på en kort stund. Jag hoppas tittarna ser det, vad man kan åstadkomma. Fast jag är över 50 kan det hända grejer snabbt, både viktmässigt och att det finns muskler. Man är inte slut.

Hyllar de andra deltagarna

Han lyfter även gemenskapen med de andra deltagarna, både före och efter inspelningen, som en av de viktigaste sakerna han tar med sig från ”Biggest loser VIP”.

– Jag är annars en halvasocial typ. Men stödet från gruppen, kollektivet... Jäklar vilken kraft det finns när man öppnar sig och låter andra hjälpa en. Jag börjar nästan gråta nu, säger Erik Hörstadius.

– Nu är jag benägen att ta hjälp av andra människor. Den här ensamvargen är lite mer öppen.

Publicerad:

LÄS VIDARE