Christina Schollin: Vi är så stolta och hoppas att resten av Sverige också är det

avBenjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

För mormor Christina Schollin har barnbarnet Benjamin Ingrosso alltid varit något alldeles extra.

Ikväll sitter hon, maken, övrig familj och barnbarn bänkade i tv-soffan när han tävlar.

– Vi är så stolta och vi hoppas att resten av Sverige också är det, säger hon till Nöjesbladet.

Mamma Pernilla Wahlgren och systern Bianca Ingrosso är på plats i Lissabon för att se Benjamin Ingrosso live i semifinalen av Eurovision ikväll.

Kvar hemma i Sverige är mormor Christina Schollin, 80, som tillsammans med maken Hans Wahlgren, 80, och övrig familj och barnbarn kommer heja på Benjamin från tv-soffan.

– Jag är inte alls nervös. Jag vet att han gör sitt allra bästa och att han älskar det han gör. Han ska bara gå in på scenen och njuta av att göra det han älskar, säger hon.

Det är förstås svårt för mormor att sia om Benjamins chanser i tävlingen.

– Nu hoppas vi att han går vidare till final. Och hur det går på lördag har jag ingen aning om, jag vet bara att Benjamin har sitt livs chans att nå ut med sin musik.

Benjamin debuterade redan som barn och spelade roller i flera musikaler innan han vann Lilla Melodifestivalen med låten ”Hej Sofia” 2006 och satsade fullt ut på musiken.

– Han har alltid varit speciell, gått sin egen väg och han har en talang och begåvning utöver det vanliga. Benjamin är världens finaste kille. Vi är så stolta och vi hoppas att resten av Sverige också är det. Han är en fin representant i Eurovision, säger hon.

Även på Instagram är mormor Christina generös med beröm och förklarar där i ett inlägg sin kärlek till barnbarnet Benjamin inför semifinalen i Eurovision som sänds i SVT1 klockan 21.00 i kväll.

Publicerad: