Tony Irving om kvartsfinalen: ”He’s full of shit”

Fyra deltagare är kvar i ”Let’s dance”.

Juryordföranden Tony Irving ser en lögnare, en publikfriare, en potentiell legend och en tidigare favorit som blivit omsprungen.

– Det är fysiskt omöjligt att göra det som han har gjort, säger han om Gunde.

Det har varit en säsong där flera publikfavoriter fått stryka på foten. Claes Malmberg höll ut kortare tid än vad de flesta trott, Gustaf Hammarsten gick från briljans till eliminering på kort tid och Hollywoodfrun Britt Ekland fick respass redan första kvällen och flydde studion.

Men en som alltid finns med i programmet är juryordföranden Tony Irving, 51. Han sparar heller aldrig på orden när det kommer till att kommentera deltagarna.

Och nu stundar alltså kvartsfinalen i ”Let’s dance”. När Irving ger sin syn på de fyra kvarvarande deltagarnas chanser ser han tre stycken i stark form – och en som fallit ur.

Tony Irving om Gunde Svan:

– Gunde har blåst hela svenska folket. Min tes är korrekt. Han kom och levererade den första fullpoängaren vi har sett hela säsongen. He’s full of shit. Det finns ingen möjlighet att han kunde dansa så dåligt och sen vara så bra på bara två veckors utveckling. Han är en idrottsman, de vet att man ska ha en strategi för att gå hela vägen. Precis när han riskerar att falla ur, när populariteten inte är nog, sätter han i en högre växel och fångar juryn också. Det är fysiskt omöjligt att göra det han har gjort. Jag är glad för det. För han levererar otroligt bra för programmet och nästa gång kommer vi antagligen få se Gunde ta tre tior igen om han fortsätter såhär.

Tony Irving om Margaux Dietz:

– Jag älskar Margaux. Senast kom hon ut och levererade en väldigt långsam ballad och en dans som är jävligt svår i den här delen av tävlingen. Hon fångar publiken, får bra poäng och går vidare. Jag tror att hon har stor chans på finalen.

Tony Irving om Jon-Henrik Fjällgren:

– Jon-Henrik har det svårt. Om du tänker såhär; han har haft ryggproblem och är inte i toppform. Han har varit sjuk och är slut på energi men tidigare var han den som ledde. Alla andra har nu hunnit ikapp och vissa är förbi. Det är väldigt jobbigt psykologiskt. Jon-Henrik har ett svårt uppdrag framför sig.

Tony Irving om Daniel Norberg:

– Ärligt talat, han har lyckats kombinera musiken och fysiska movement. Han är en dansare och nu är det orättvist. Han har gått förbi att vara amatör och är i klass med Anton Hysén och Måns Zelmerlöw. Vi har legendarer i ”Let’s dance” och Daniel är nära det nu. Han har potential att vara en av de bästa deltagarna, om inte den bästa deltagaren, vi har haft om han klarar sig i finalen. Vi säger det inte så ofta, men det är unikt.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE