Biancas triumf – slår tillbaka efter kritiken

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Bianca Ingrosso kammade hem tre, ärofyllda priser på Guldtubengalan.

Nu passar hon på att ge en känga till de som varit kritiska till om hon ens platsade bland de nominerade.

– Det har känts som att jag knappt velat komma upp på scenen för att folk kanske inte välkomnat eller unnat mig det här, säger Bianca Ingrosso till Nöjesbladet.

Guldtubengalan är Sveriges största gala för digitala kreatörer. Men hård kritik har riktats mot evenemanget. Årets nominerade har utsetts av en jury, i stället för att röstas fram av folket som tidigare år.

Youtubern Joakim Lundell är en av de som har anklagat arrangörerna, MTG-ägda Youtube-nätverket Splay och United influencers för ”korruption” och för att favorisera sina egna profiler framför andra mer populära kreatörer. Han skapade hashtaggen ”riggtuben” och menar att galan är riggad.

Och mitt i alltihop hamnade Bianca Ingrosso. Hon nominerades i hela fem kategorier (”årets youtuber”, ”årets blogg”, ”årets stjärnskott”, ”årets podcast” och ”årets profil”). På sin blogg har hon tidigare beskrivit hur välkända Youtube-profiler nämnt henne som ett exempel på den riggade galan, att hon inte förtjänar sina nomineringar eller borde gå på galan överhuvudtaget.

Men hon kom till galan. Och hon gick därifrån med tre priser. Bianca Ingrosso utsågs till ”årets stjärnskott”, ”årets blogg” och ”årets podcast”, det sista priset delar hon med vännen Alice Stenlöf.

– Det känns som att jag har fått den mesta kritiken på allt med ”riggtuben”, varför är jag här och varför är jag nominerad. Det har känts som att jag knappt velat komma upp på scenen för att folk kanske inte välkomnat eller unnat mig det här. Men jag väljer att fokusera på alla mina fans som har röstat på mig och på den kärleken, säger Bianca Ingrosso efter galan.

Hur tänker du kring den kritik som riktats mot galan?

– Nu i efterhand bryr jag mig verkligen inte. Jag tycker bara att man ska fokusera på att glädjas åt andras framgång, att låta andra få ta plats och att se det fina i att man delar det här med nya kollegor, säger hon och fortsätter med en uppmaning till alla ”haters”:

– Lyssna på en bra låt och ha kul i stället bara, säger hon med ett skratt.

Foto: SVT
Bianca Ingrosso tog hem tre priser på Guldtubengalan.

Känns de här tre priserna som en revansch nu?

– Revansch och revansch. Jag ser det inte som en tävling. Det är bara så kul att vara nominerad och att mina fans har röstat mig vidare. Nästa år hoppas jag att vi alla bara kan umgås och dela priser och lyfta varandra i stället för att exkludera varandra.

Blev kvällen som du hoppades?

– Det blev verkligen mer än vad jag någonsin trodde. Så kul att ta hem priser. Wow! Magi!

Vilket pris var roligast att vinna?

– Podcast, defintivt. Det är den kategori där jag får jobba med någon och med en av mina absolut bästa vänner, Alice. Det är alltid roligare att jobba och dela framgång med någon man älskar.

Här är kändisarna som också har podcasts 00:45
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM