”Sherlock”-stjärnan stoppade rånare – hyllas som hjälte

avJakob Meijer

Publicerad:
1 av 2 | Foto: AP TT / NTB SCANPIX
Benedict Cumberbatch.

Benedict Cumberbatch är inte bara en hjälte på vita duken.

”Sherlock”-skådisen ryckte in när ett gäng rånare gav sig på ett cykelbud – bara några stenkast från sin karaktärs hemadress på Baker street, rapporterar The Sun.

– Jag gjorde det för att jag var tvungen, säger skådespelaren.

Benedict Cumberbatch och hans hustru Sophie Hunter åkte nyligen med en taxi i centrala London, i närheten av Baker street, när de plötsligt såg fyra personer ge sig på ett cykelbud. Enligt The Sun ska Cumberbatch ha rusat ut ur bilen för att hjälpa budet.

Cumberbatch ska ha skrikit åt rånarna att lämna offret i fred, innan han själv ryckte in. Rånarna, som enligt uppgift ska ha slagit budet med en flaska i huvudet, försökte då ge sig på Cumberbatch i stället. Men skådespelaren stod pall och lyckades mota bort dem.

Rånarna tog då till flykten.

”En superhjälte”

Taxichauffören Manuel Dias, berättar för The Sun att han assisterade Cumberbatch i kampen mot rånarna. Han beskriver skådespelaren som en superhjälte.

– Jag höll fast en och Benedict en annan. Han verkade veta exakt vad han höll på med. Han var väldigt modig. Han gjorde det mesta av det, om jag ska vara ärlig, säger han till sajten.

– De försökte slå honom men han försvarade sig och knuffade bort dem. Han blev inte skadad. Sen tror jag de såg att det var Benedict och sprang i väg.

Vill inte kalla sig för hjälte

Benedict Cumberbatch slog igenom stort i BBC:s hyllade serie ”Sherlock”, där han spelar huvudrollen.

Men Manual Dias kände först inte igen sin passagerare. Det var först när Cumberbatch höjde rösten mot rånarna som Dias förstod vem det var.

– Det blev rätt surrealistiskt. Här stod Sherlock Holmes och slogs med fyra rånarna, bara runt hörnet från Baker Street.

Superdetektiven Sherlock Holmes, skapad av Sir Arthur Conan Doyle, har som bekant sin Londonvåning på 221B Baker street.

Polisen bekräftar att ett cykelbud ska ha attackerats. Inga gripanden har i dagsläget gjorts. Enligt The Sun ska budet inte ha behövt föras till sjukhus.

Huvudpersonen själv, Benedict Cumberbatch vill inte kalla sig för en hjälte, skriver The Sun.

– Jag gjorde det för att, ja, jag var tvungen, du vet, säger han blygsamt.

Tre skandaler i kändisvärlden 2018 00:50
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM