Efter ”Skam” – nu vill Herman Tømmeraas inte vara ”Penetrator-Chris” längre

”Kan resultera i att inte få jobb på flera år”

Publicerad:

NÖJE

Han gjorde militärtjänsten – som kungens högvakt – för att komma bort från ”Skam”.

Nu är Herman Tømmeraas, 21, tillbaka med en ny ungdomsserie som han också är exekutiv producent för.

– ”Semester” skulle kunna ses som nästa kapitel efter ”Skam”, men vi har varit noggranna med att vi vill att det ska se annorlunda ut, säger han.

Han blev plötsligt ”Skam-Chris” och ”Penetrator-Chris” med hela Norge, Danmark – och Sverige.

– Jag var singel under sista delen av ”Skam”-perioden. Det gick bra, men det var svårt att träffa nya personer och prata om något annat än ”Skam”, det blev alltid första samtalsämnet på ett eller annat sätt. Antingen startade de med ”Hej, du var bra i ’Skam” eller så öppnade de med ”Jag har inte sett ’Skam”, säger Herman Tømmeraas när Nöjesbladet träffar honom i Stockholm.

Lösningen blev att göra militärtjänsten. Under ett år har han ingått i högvakten och vaktat den norska kungen.

– Grunden till att jag gick in i militären var för att komma ut ur ”Skam”-bubblan. För jag blev låst som ”Skam-Chris”, säger han.

Gör ny serie

Nu är Herman Tømmeraas tillbaka med en ny ungdomsserie. I ”Semester”, som har premiär på TV4play under måndagen, spelar han huvudrollen som Erling, som efter studenten upptäcker världen i åtta månader och sen återvänder till Oslo.

– Även om det här är i samma område som ”Skam” så är det filmat på ett helt annat sätt.

1 av 2 | Foto: Andreas Bardell
Herman Tømmeraas.

Herman Tømmeraas är också exekutiv producent för den nya tv-serien, vars andra säsong precis spelats in.

För mig känns det ändå som en serie som tar vid där ”Skam” slutade, utifrån vilken ålder du spelar och så?

– Om man tänker på det sättet så håller jag med. ”Semester” skulle kunna ses som nästa kapitel efter ”Skam”, men vi har varit noggranna med att vi vill att det ska se annorlunda ut.

Gör modelljobb

Borde du inte välja nåt helt annat, om du vill komma bort från att förknippas med ”Penetrator-Chris”?

– Erling är precis tvärtemot hur Chris var, men absolut, det är ju en ungdomsserie, som utspelar sig direkt efter gymnasiet. Det är viktigt för mig att inte bli typecastad. Tv fungerar ju så, slår du igenom i en roll får du erbjudanden om att göra samma roll igen. Men ska du stå emot typecast så kan det resultera i att inte få några jobb på flera år.

Herman har sin metod för att kunna tacka nej till skådespelarjobb som är för typecastade. Med en modellkarriär och 1,7 miljoner följare på Instagram har han råd att tacka nej.

– Modelljobb är en fin intäktskälla att kunna ha som jobb medan jag försöker undgå typecast, men det är nog det tråkigaste av de jobb jag gör, säger han och skrattar.

Publicerad:

LÄS VIDARE