Skönhetsakuten

NÖJE

"Jag tycker att det är svårt att lägga rouge. Hur gör jag för att framhäva kindbenen på ett naturligt sätt?" Anna, 27 år

Du frågar, makeupartisten Anna Frid svarar.

Ta chansen att få ett personligt proffstips — mejla oss på adressen [email protected]

Anna Frid svarar:

Rouge är bara en fejkad rodnad som man lägger på den bulligaste delen av kinden. För att markera kindbenen använder du i stället ett solpuder eller en foundation som är några nyanser mörkare än din naturliga hudton ihop med en ljus highlighter. Tänk på att kontrasten inte får vara för stor.

1. Krämig skugga

Använder du en foundation kan du antingen använda en svamp eller en foundationpensel och fingrarna. Sug in kinderna en aning, lägg färgen precis under kindbenet och sudda uppåt till ett mjukt avslut.

2. Rätt pensel

Använder du solpuder är principen densamma som med foundation. Lägg färgen precis under kindbenet och sudda uppåt. Använd en pensel som inte är för bred så att du bara får färg där det är tänkt. Avsluta med en ljus highlighter på kindbenets högsta punkt. Highlighter finns både med och utan skimmer.

3. Glittra på kvällen

Generellt kan man säga att skimmer passar bäst på kvällen eller till fest och highlighter utan skimmer när du vistas i dagsljus. Men det är en fråga om smak. Det är väldigt viktigt att man inte överdriver sminkningen. Det är bra om du kan kolla makeupen i samma typ av ljus som du ska vistas i.

Extra tips:

Du kan skugga både med foundation och solpuder. Lägg rouget på den bulligaste delen av kinden. Applicera med små cirkelrörelser. Använd en highlighter på kindbenets högsta punkt.

8 tips för bästa skuggan

1. Solpuder, ”L 4”, Shiseido 400 kronor. Tre matta nyanser som kan blandas och användas på kindbenen.

2. Solpuder, ”Terracotta glow”, Shiseido 400 kronor. Passar brun hy.

3. Shadingpensel, ”#367”, Make Up Store, 175 kronor.

Bra pensel för att skulptera fram kindbenen.

4. Highlighter, ”Teint miracle # 01”, Lancôme, 315 kronor.

5. Kräm-highlighter ,”Venus”, Make Up Store, 155 kronor.

6. Cremehighlighter, ”Stardust”, Make Up Store 155 kronor. Passar blek hy.

7. Krämrouge, ”Hudson”, Face Stockholm, 175 kronor. Ger en naturlig, fin highlighteffekt.

8. Foundation, ”Shine absorbing mattifying foundation”, Studio secrets, L’oréal, 215 kronor. Bra foundation för att markera kindbenen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode