Watts: Utmaning att spela Marilyn

1 av 4 | Foto: monroes liv blir film  Naomi watts är full at beundran för sin nya roll. ”Hon var ju en sådan enorm ikon”, säger hon.
NÖJE

CANNES. Marilyn Monroes dramatiskaliv ska bli film. Två gånger om.

Huvudrollen i filmen efter Joyce Carol Oates roman ”Blonde” görs av Naomi Watts, 41.

Den 71-åriga författarinnans tegelsten, en fiktiv version av Hollywoodstjärnan och sexsymbolen Marilyn Monroes (1926–1962) liv, kom ut 2001, har blivit enormt hyllad och en storsäljare runt hela världen. Regissör för den filmen, som ska spelas in först nästa år, är Andrew Dominik, som senast gjorde ”Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford” med Brad Pitt.

”Har ingen plan”

När jag träffar Naomi Watts, på filmfestivalen med två nya filmer, är hon fåordig om Marilyn Monroe-filmen.

– Jag har ännu ingen plan för hur jag ska tackla den rollen. Väldigt många har läst boken, väldigt många har sin bild av hur och vem Marilyn var. Hon var ju en sådan enorm ikon. Det är en fantastisk utmaning att få spela henne, säger hon.

Smal just nu

Bland filmjournalister i Cannes som har träffat Naomi Watts är detta en stor snackis. Hon är nämligen väldigt smal jämfört med tidigare. Helt utan kurvor. Hon säger själv att hon tappat många kilon på grund av de två små barnen (ett är snart tre år, ett bara ett halvt år gammalt) hon har fullt upp med att ta hand om hemma.

Scarlett passar bättre

Många tycker Scarlett Johansson, 25, hade varit ett bättre val, åtminstone utseendemässigt.

Hon lär dock ha tackat nej till den andra Marilyn Monroe-filmen ”My week with Marilyn”, som enbart handlar om en kort tid i hennesliv, när hon filmde mot Laurence Olivier (1907–1989) i England 1957. Nuska rollen göras av Michelle Williams, 29, mest känd från ”Brokeback mountain” och Lukas Moodysson-filmen ”Mammut”.