Alcazar

För första och sista gången - Alcazar återförenade på Pride

Nöjesbladet fick exklusiv intervju backstage

Av: 

Benjamin Andrée

Leo Pettersson

NÖJE

Jublet visste inga gränser när alla fem medlemmar i Alcazar för första - och sista - gången stod på samma scen tillsammans.

Ett ögonblick som vare sig fans eller grupp kommer att glömma.

– Det går inte att sätta ord på det riktigt, säger Magnus Carlsson.

I 20 år har discogruppen Alcazar levererat hits tillsammans. På lördagen avslutades Europride i Stockholm med gruppens sista Pridespelning någonsin.

– När man avslutar något vill man göra det på ett värdigt och fantastiskt sätt. Alla har ju haft sin del i Alcazar. Det hade inte känts rätt att göra det utan Magnus och Annika på scenen. Det betyder så oerhört mycket, säger Tess Merkel Solomons som inte kan hålla borta tårarna efter spelningen.

Magnus: ”Vad gör man inte för Pride?”

I veckan avslöjade Nöjesbladet att de tidigare bandmedlemmarna Magnus Carlsson och Annika ”Annikafiore” Kjaergaard skulle göra sällskap på Pridescenen för ett exklusivt framträdande tillsammans med nuvarande medlemmarna i Alcazar - Tess Merkel Solomons, Andreas Lundstedt och Lina Hedlund.

Idén till återföreningen signeras Andreas Lundstedt.

– Det var ganska naturligt, säger han.

Var ni svårövertalade?

– Nej, det tror jag faktiskt inte. Det var ett kul och häftigt initiativ att knyta ihop allt från första hiten till senaste singeln. Vad gör man inte för Pride?, säger Magnus Carlsson och fortsätter:

– Det går inte att sätta ord på det riktigt. Det var 13 år sedan vi stod som gamla Alcazar, sedan kom ett nytt Alcazar. Att vi sedan pusslade ihop det. Det är coolt.

För Annika Kjaergaard kändes det på något märkligt sätt som om de fem medlemmarna alltid stått på scenen ihop.

– Det kändes jätteroligt. Speciellt. Det känns som att jag alltid har stått med dem på scenen, det är det som är så konstigt. Pridepubliken blir bara bättre varje år. Det är en kärlek som man inte kan stå emot, säger hon.

”Alltid känt oss hemma här”

Alcazar brände av ett pärlband av sina största hits och Pridepubliken var närmast i extas och det var mer eller mindre allsång i varenda låt.

Det sägs att man ska sluta på topp. Denna kväll kändes också Alcazar större än någonsin – och det hände på platsen där allt startade.

– Det här är ju vår publik och vi har alltid känt oss hemma här. Vi var här på Pride första gången och körde tre låtar klockan fem en eftermiddag. Ingen visste vilka vi var. Tre flator i ett hörn kanske. Men vi var så glada. Sen har kärleken från de tre flatorna, den har vuxit, säger Andreas Lundstedt.

– Det känns så jäkla mäktigt att knyta ihop Alcazar. Nu är liksom alla föräldrar här samlade. Vilken kärlek, säger Lina Hedlund.

”Tack för att ni är ni”

Men innan säcken knyts ihop i sin helhet väntar den den avslutande avskedsturnén.

– Vi ska parta och köra järnet in i kaklet och ha så jäkla roligt. Det är ett tack till alla er som har dansat med oss och följt oss i 20 år. Bara ett jävla stort tack, säger Tess Merkel.

Vad vill ni säga till Pridepubliken?

– Vi älskar er. Tack för att ni alltid har stöttat och för att vi får vara med i kväll. Tack för att ni är ni, säger samtliga fem Alcazarmedlemmarna unisont samtidigt som de skålar i champagne.

ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Rockbjörnen
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Alcazar

LÄS VIDARE

Andreas Lundstedt om storbråket i Alcazar – och nya Mellokärleken

ÄMNEN I ARTIKELN

Alcazar

Magnus Carlsson

Andreas Lundstedt

Lina Hedlund

Tess Merkel

Pride

Musik