Fredrik Wikingsson

Fredrik Wikingsson får böta för fortkörning

avMathilde Albinsson

I februari körde Fredrik Wikingsson för fort på en väg i Medelpad.

Nu får han böta 2 400 kronor.

– Jag bidrar gärna till statskassan, säger han till Nöjesbladet.

Det gick lite för fort för Fredrik Wikingsson, 44, i vintras, när han körde 100 kilometer i timmen på en 80-väg i Medelpad.

Generellt sett dras körkortet in om föraren kör 20 kilometer i timmen för fort på en 30-väg, eller 30 kilometer i timmen för fort på vägar med högre hastighetsbegränsning.

Tv-profilen och programledaren slipper således att bli av med lappen. I stället döms han till böter om 2 400 kronor.

– Jag bidrar gärna till statskassan i sådana här tider, det är min enda kommentar, säger han och avböjer att säga något ytterligare.

Fortkörningen ägde rum i februari tidigare i år på väg E14 Torpshammar, Ånge kommun. I strafföreläggandet, som Nöjesbladet tagit del av, slår åklagare Eva Lena Rimér fast att Fredrik Wikingsson begick gärningen med uppsåt eller av oaktsamhet.

Foto: Lasse Allard
Fredrik Wikingsson.

Bluffade vansinnesfärd

Domen kommer två år efter att Fredrik Wikingsson lurade tv-tittarna i ”Breaking news” att tro att han kastade sig ut i en vansinnesfärd för att hinna till en efterfest signerad Pernilla Wahlgren. I ett av programmen sågs han hasta ut i sin privata Tesla-elbil och ge sig iväg i ilfart mot Lidingö.

När Fredrik Wikingsson körde över Lidingöbron zoomade kameran in på bilens hastighetsmätare – 187 kilometer i timmen.

Men allt var en bluff, försäkrade Kanal 5:s presschef Dan Panas.

– Det var verkligen en bluff. En komisk förstärkning för hur bråttom Fredrik hade ut till Pernilla. Men hans privata elbil höll sig inom fartbegränsningarna och rimlighetens gräns, sa Dan Panas till Expressen då.

ARTIKELN HANDLAR OM