Demi Lovato har lämnat sjukhuset

avMathilde Albinsson

För två veckor sedan var Demi Lovato nära att dö av en överdos.

Enligt uppgifter till TMZ har hon nu fått lämna sjukhuset – och checkat in på en avvänjningsklinik.

– Vad jag har lärt mig är att denna sjukdom inte är något som försvinner eller bleknar över tid, skrev Demi Lovato i ett känslosamt öppet brev i helgen.

För knappt två veckor sedan, tisdagen den 24 juli, fördes sångaren och skådespelaren Demi Lovato, 25, akut till sjukhus efter en misstänkt överdos.

Förra veckan rapporterades världsstjärnans tillstånd vara stabilt – men att hon led av extremt illamående och feber.

Enligt uppgifter till TMZ har hon nu fått lämna sjukhuset. Demi Lovato checkade ut från ett sjukhus i Los Angeles i lördags och tog därefter ett privatplan till en avvänjningsklinik i Kalifornien.

Det har fram till nu varit oklart huruvida Demi Lovato skulle tacka ja till en vistelse på rehab eller inte. Enligt källor till TMZ har hennes nära och kära velat att Lovato skriver in sig på rehab efter sjukhusvistelsen.

”Jag har alltid varit transparent kring mitt beroende”

– Hon kan dö om hon inte gör det, säger en person som arbetar för Lovato och som också hotar med att säga upp sig annars.

Demi Lovato ska ha fallit tillbaka i missbruk för några månader sedan, vilket hon själv skrev om i låten ”Sober”.

Hon kommenterade överdosen för första gången i söndags, genom ett känslosamt meddelande.

”Jag har alltid varit transparent kring mitt beroende. Vad jag har lärt mig är att denna sjukdom är inte något som försvinner eller bleknar över tid. Det är något som jag måste fortsätta besegra och det har jag inte gjort än”, skriver hon bland annat på Instagram.

Har checkat in på rehab

Nu ligger allt fokus på att bli nykter. Hennes team hoppas att vistelsen på kliniken även kommer hjälpa henne att bryta med ett visst umgänge. Det finns ingen tidsram för vistelsen, men enligt uppgifter till TMZ kommer stjärnan vara kvar minst 30 dagar.

”Jag behöver nu tid att helas och fokusera på min nykterhet och vägen till återhämtning. Den kärlek som ni alla har visat mig kommer aldrig att glömmas och jag ser fram emot dagen när jag kan säga att jag kommit ut på andra sidan. Jag kommer att fortsätta kämpa”, skriver hon avslutningsvis i inlägget på söndagen.

Foto: Chris Pizzello / AP TT NYHETSBYR N
Demi Lovato
ARTIKELN HANDLAR OM