Sanna Nielsen om Europride: ”Supportar hela vägen”

Stockholm stad firar Europride.

I Allsång på Skansen passar man på att hylla kärleken lite extra.

– Det är Pride och det ska belysas på ett eller annat sätt. Love is love, säger Sanna Nielsen.

Stockholm kläs i regnbågsfärger hela veckan. Staden firar Europride. Och på Allsång på Skansen rustar man för kärlekstema inför kvällens program.

– Vi brukar alltid ha en betoning på kärlek i det här programmet den här veckan. Det är Pride och det ska belysas på ett eller annat sätt. Love is love och det räcker långt tycker jag, och så får vi se vad som händer i programmet, säger programledaren Sanna Nielsen hemlighetsfullt.

Gästlistan är lång. Medverkar gör veteranen Tommy Körberg, Eurovision-vinnaren Netta, popstjärnan Tove Styrke, barnidolerna Samir & Viktor, r’n’b-sångerskan Blen och duon Emma Peters och Hanna Dorsin, kända från komikergänget Grotesco. De senare kommer att framföra ett hyllningsnummer till Hans Alfredson och Tage Danielsson.

Festade när Netta van ESC

Sanna Nielsen är särskilt nyfiken på Netta Barzilai. Allsångsledaren satt i det svenska kommentatosrbåset när Netta kammade hem Eurovision song contest för Israels räkning i Lissabon med låten ”Toy”.

– Jag tycker låten är fantastisk. Den är häftig. Jag skulle vilja prata med henne om tanken bakom låten. Vad den här ”kycklinggrejen” faktiskt betyder, säger hon och fortsätter:

– Vi hade fest i båset, jag och Edward af Sillén. Det kändes helt rätt att hon vann.

Netta kommer, utöver Allsången, även spela på Berns under Pridefestivalen.

Ska du själv gå i något tåg på Pride?

– Jag kan inte det, tyvärr. Imorgon är jag ju här, men sen kommer jag hänga med mina kompisar ute, fira och supporta hela vägen, säger Sanna Nielsen.

Allsång på Skansen sänds 20.00 på SVT1 och i SVT Play.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE